Blog

Trin for trin: Lav duftpinde og diffusorer med doTERRA-olier

Jeg var i en stor svensk møbelforretning i går, og når jeg går gennem lysafdelingen der, får jeg altid ondt i maven. Kan du også genkende den følelse? Den overvældende lugt af billige, syntetiske dufte? Den lugter kemisk og kunstigt, og efter et stykke tid får man hovedpine.

Det ironiske er, at mange mennesker bringer disse falske parfumer ind for at få deres hjem til at dufte “godt”. Men er det virkelig det, vi ønsker? Fylde vores boliger med potentielt skadelige stoffer og falske aromaer?

Som er dårlige for dig selv, dine børn og/eller dine kæledyr? Heldigvis findes der naturlige alternativer, der kærtegner vores sanser uden at skade vores helbred, tværtimod kan de i sig selv støtte dig positivt på mange måder!

Ægte aromaterapi er meget mere end duft. Det er en oplevelse for krop, sind og sjæl.

I denne blog vil jeg tale om fordelene ved 100 % rene æteriske olier til at parfumere dit hjem på en vidunderlig og sikker måde. Jeg vil vise dig, hvordan du kan lave dine egne smukke duftpinde med nogle få, enkle ingredienser. Ideel til f.eks. stuen, badeværelset eller soveværelset … og der kan du gøre mere end at give ro 😉 Vidste du, at der også findes “spændende” aromaer?

Den beskidte sandhed

Beklager, men vi er nødt til at se sandheden i øjnene et øjeblik: Selv om reklamerne viser glade familier, der nyder deres duftsprays, skal du ikke lade dig narre. Du bringer bogstaveligt talt gift ind i dit hjem med syntetiske dufte. De er overalt: i rengøringsmidler, vaskemidler, parfumeprodukter til hjemmet og endda i dine personlige plejeprodukter. Den dejlige, pudderagtige duft i den gule flaske, som du bader dine børn med? Ja, det er heller ikke så uskyldigt, som det ser ud til.

De fleste syntetiske duftstoffer indeholder en blanding af flygtige organiske forbindelser (VOC'er) som formaldehyd, ftalater, benzen og toluen. Det er industrikemikalier, som kan være sundhedsskadelige. Udsættelse for disse stoffer kan give hovedpine, kvalme, hudirritationer, åndedrætsbesvær og hormonelle forstyrrelser. Nogle er endda kræftfremkaldende ifølge undersøgelser.

For kæledyr med deres følsomme lugtesans kan disse kemiske lugte være fuldstændig berusende med risiko for forgiftning. Og lad os ikke glemme miljøet – disse stoffer kan forblive i luften og grundvandet som forurening i lang tid efter brug.

Så hvor ‘dejligt' dufter disse duftspredere egentlig? Jeg tror, du vil være enig med mig i, at vi bare skal vælge sikre, naturlige alternativer, der ikke skader din krop eller dit miljø, for det er selvfølgelig en god idé at holde sig selv og sit hjem velduftende!

Fremkaldelse af en sund duftoase

Selvfølgelig kan du fremtrylle en sund duftoase i dit eget hjem! Jeg har valgt doTERRA æteriske olier i 9 år, og jeg gør det meget bevidst: Med doTERRA vælger du 100 % naturlige ingredienser og, endnu vigtigere, 100 % integritet over for mennesker og miljø.

Den enkleste og sikreste måde at bruge æteriske olier på derhjemme er gennem en oliediffusor, der arbejder med vand. Du hælder 4-6 dråber af din yndlingsolie eller olieblanding og rent vand i diffusoren, stiller den et sikkert sted væk fra kæledyr og børn, tænder for den og nyder den!

Mine yndlingsolier til diffuseren er bl.a:

Adaptiv (for en rolig atmosfære, ideel i løbet af dagen eller på kontoret)

Luft (den friske duft af bjergluft)

Balance (den lækre duft af en frodig grøn nuance)

– Serenity (skøn til en afslappende aften)

Passion (en opløftende duft, også om aftenen, før du går i seng 😉 kan selvfølgelig også være om dagen eller om morgenen, alt efter hvad du har lyst til)

Du bruger også æteriske olier til at støtte dit helbred, f.eks:

På vagt (så snart nogen i huset begynder at flæbe for at undgå, at det bliver alles tur senere)

– En blanding af citron, lavendel og pebermynte (til klager på grund af for meget pollen eller støv i luften)

Pebermynte (opfriskende for et træt og tungt hoved)

Wild Orange (bringer solrigt humør til dysterhed)

Det smukke er, at du med doTERRA's olier har en sikker, naturlig måde at pynte dit boligmiljø på, samtidig med at du støtter dit velbefindende. Både velduftende og gavnligt!

Vil du lave din egen rumspray og duftpinde? Det kan du sagtens, meget nemt! Her er to nemme DIY-opskrifter på rumspray og duftpinde med æteriske olier:

DIY-rumspray

Du får brug for dette:

– Plantesprøjte/fordamper i glas eller keramik

– 1/4 kop destilleret vand

– 1/4 kop vodka

– 15-25 dråber æterisk(e) olie(r) efter eget valg

Det er sådan, man gør det:

– Fyld plantesprøjten halvt op med destilleret vand

– Tilsæt vodkaen

– Dryp den/de æteriske olie(r) i, ryst godt før hver brug

– Spray flere gange i det ønskede rum, og spred duften.

Sjove oliekombinationer: Vild appelsin & pebermynte, douglasgran & røgelse, citron & enebær

DIY duftpinde

Du får brug for dette:

– Stokke eller bambuspinde

– Glaskrukke eller vase

– 1/2 kop bæreolie, f.eks. fraktioneret kokosolie

– 20-30 dråber æterisk(e) olie(r)

Det er sådan, man gør det:

– Bland bæreolie og æterisk(e) olie(r) i glasset

– Læg pindene i, så de dyppes godt.

– Lad blandingen stå i 24 timer

– Pindene spreder nu gradvist duften

Fine kombinationer: Ylang Ylang & sibirisk gran, lavendel & geranium, cedertræ & vanilje

Så har du skabt dine egne naturlige duftsystemer hurtigt og nemt! Variér fint med dine yndlings doTERRA-olier for at få unikke aromakombinationer.

Så du kan se, at det er en smal sag at lave sine egne naturlige dufte med æteriske olier fra doTERRA. Ikke flere skøre sprays eller kemiske stoffer, kun ren natur for en sund duftoplevelse. Vælg de oliekombinationer, der passer til dit humør og din hensigt, og begynd at opleve, at det gør en verden til forskel. Fra frisk og opløftende til blød og afslappende – mulighederne er uendelige med disse dufte fra Moder Natur.

Dit hjem, dine medbeboere, dine kæledyr og dit helbred vil helt sikkert være taknemmelige.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto