doTERRA æteriske olier

Æterisk olieVelkommen til den specielle, næsten magiske verden af æteriske olier. I AromaPro arbejder vi med doTERRA æteriske olier, som kan bruges på mange måder. Æteriske olier er flygtige aromatiske forbindelser, der dannes naturligt i planter. Olierne fremstilles på forskellig vis af frø, blomster, bark, harpiks, blade, skaller og rødder.

Dette sker ved dampdestillation eller koldpresning. Hos doTERRA sker dette på en 100% naturlig måde, hvilket betyder, at der ikke kommer farlige kemikalier i olierne. Olierne kan således anvendes uden fare. Æterisk olie fordamper let ved normale temperaturer, hvilket gør den perfekt til aromaterapi.

Naturmedicin

Fordi doTERRA æteriske olier er 100 % naturlige, bevarer de kraften fra den plante, de er udvundet af. Ved at bruge olien korrekt, kan dens fordele også opleves af krop og sind. Mange olier har en bred vifte af anvendelsesmuligheder. Det er derfor svært at tage fejl med æteriske olier.

Planter har været brugt til medicinske formål i tusindvis af år. Den æteriske olie, der udvindes af disse planter, virker derfor som en sundhedsfremmende faktor. Æteriske olier kommunikerer i kroppen gennem kemiske signaler og kan derfor gøre deres arbejde i et dybere lag. På det aromatiske niveau virker olien f.eks. på vores sensorer i næsen. Olien har derfor en hurtig og kraftig virkning på vores krop. Hvis du bruger olien indvendigt eller på huden, interagerer den direkte med cellerne, organerne og systemerne i vores krop.

Brug æterisk olie

Æterisk olie kan bruges på mange forskellige måder. Den kan således bruges aromatisk, på huden eller indvendigt. DoTERRAs olier er 100 % naturlige, hvilket betyder, at de også kan indtages. På vores hjemmeside og i vores blogs kan du finde forskellige anvendelsesmuligheder for visse olier, men det bedste er at bruge olien på den måde, der føles rigtig for dig. Jo mere du arbejder med olierne, jo mere fortrolig bliver du med dine foretrukne måder at bruge olierne på.

Er du ikke sikker på, hvordan du bruger en olie? Brug derefter olien på en måde, der giver mening for dig. Fordel f.eks. olien på det sted, hvor du vil give støtte eller tage olien ind. Udforsk og opdag, hvordan olierne gør deres arbejde for dig.

Aromatisk

Æteriske olier kan anvendes aromatisk. Dette kan gøres på flere måder. Ved at sætte olien i en diffusor spredes aromaen og giver alle i rummet mulighed for at opleve oliens fordele. Dryp et par dråber i hænderne og lav en skål af hænderne over næse og mund. Inhalér olien dybt for at opleve dens virkning. Du kan selvfølgelig også snuse til duften direkte fra flasken for at mærke kraften.

På huden

Alle doTERRA's æteriske olier kan anvendes på huden. Nogle få har en irriterende virkning på huden og bør derfor fortyndes med en basisolie. Olien tilbydes også i roll-ons for at gøre den lettere at bruge.

Intern

Nogle olier kan indtages. Tilføj f.eks. et par dråber citron til et glas vand og drik det hver dag for at opnå en forfriskende og afgiftende effekt. Oregano er derimod en meget stærk olie, som du ikke ønsker at tage sammen med et glas vand. Denne olie er derfor bedst at tage i en grøntsagskapsel. For hurtig optagelse af olien kan du tage flere olier i en dråbe under tungen for at opnå en hurtig optagelse af olien. Olien optages således direkte i vores system.

Er du klar til at komme i gang? Deltag i en af workshoppene eller bestil olierne via vores webshop.

Læs mere? Klik her for at se videnskabelige artikler. (engelsk)