Blog

Laboratorietest af æteriske olier

Æteriske olier: “Plantehormoner” ifølge René-Maurice Gattefossé

Da jeg først dykkede ned i en verden af æteriske olier, faldt jeg over en fascinerende opdagelse. Udtrykket “aromaterapi” blev først brugt af en fransk kemiker ved navn René-Maurice Gattefossé i begyndelsen af det 20. århundrede. Men det, der virkelig fascinerede mig, var hans beskrivelse af æteriske olier som “hormones végétales” eller “plantehormoner”.

Før du spekulerer på, om du smører plantehormoner på din hud, så lad mig præcisere: Æteriske olier er ikke hormoner. Det, Gattefossé bemærkede, var imidlertid deres evne til at interagere med menneskekroppen på måder, der påvirker hormonsystemet. For eksempel kan de hjælpe med at balancere hormonniveauet og reducere stress, som igen kan påvirke vores egne hormoner.

Det er fascinerende, hvordan disse naturlige forbindelser kan have så mange forskellige virkninger på kroppen. De kan stimulere visse reaktioner i kroppen, som ligner dem, der udløses af hormoner. Det er en af grundene til, at aromaterapi og brugen af æteriske olier har så rig en historie og interesse.

Gattefossés resultater mindede mig om, hvor vigtigt det er at forstå de dybere lag i vores velfærdspraksis. Det er ikke kun et spørgsmål om at vælge en olie, fordi den dufter godt, men også om at forstå videnskaben og historien bag.

Så næste gang du smører en dråbe lavendelolie på dine håndled eller putter eukalyptus i din diffuser, så tænk tilbage på Gattefossé og hans banebrydende arbejde. Takket være hans nysgerrighed og forskning har vi en dybere forståelse af planternes kraft og deres interaktion med vores kroppe.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto