Hurra, dine olier er her!

Og nu? Du bør især IKKE lade flaskerne være lukkede 😃
Åbn først alle flaskerne og duft til dem, og se, hvad duftene gør ved dig.
Måske er der en duft, som du straks er vild med. Tag den først, kom vand i din diffuser (op til den røde prik), ca. 6 dråber af olien, tænd den og nyd det.
Og nu kan du sidde afslappet med en kop kaffe eller te ved din side og i ro og mag læse alt det, du har med i din pakke.

Hvis alt går godt, vil du ud over din Grundlæggende kit (Home Essentials Kit eller Family Essentials Kit eller et af de andre kits) samt bestilt fraktioneret kokosolie, Petal diffuser (inkluderet i Home Essentials-sættet), 3 Roll-Ons, 3 Spray flasker og Veggie Caps (tomme kapsler til indvendig anvendelse af dine olier).
Hvis du ikke har det, har du forhåbentlig en anden baseolie i huset, for du skal fortynde dine olier med baseolie, før du bruger dem på din hud. Det er bedre for din hud, og de æteriske olier fordamper mindre hurtigt, så din krop kan optage mere olie.

Fortynding = altid smart!

Der henvises til en oversigt over fortynding længere nede i teksten.

Nedenfor er der opskrifter til diffusoren, roll-on's, sprays og Veggie caps, som du kan lave med dine nye olier.

Opskrifter til din Aroma diffuser

Den nemmeste og sikreste form for aromaterapi er at bruge æteriske olier i en diffusor. Brug altid en diffusor af høj kvalitet med koldt vanddamp. Olier af høj kvalitet opløser plastik – billige diffusorer går hurtigt i stykker, og min erfaring er også, at billige diffusorer bliver varme. Websites som Wish og Aliexpress lokker med gode priser, og du kan være sikker på, at du får det, du betaler for. Billigt = dyrt. Jeg har brugt Petal i flere år nu, og den kører stadig. Vi har nu også en diffusor i hvert rum i vores hus.
Men start stille og roligt – det vil komme naturligt senere 😃

DIY Roll On opskrifter

Der er så mange forskellige muligheder for at kombinere olierne fra dit startsæt med hinanden. Jeg giver dig de roll-on-opskrifter nedenfor, som vi bruger mest.
Jeg bruger fortrinsvis 5 ml roll-ons med metalroller-ball. Mine opskrifter er skræddersyet til dette. Hvis du foretrækker at arbejde med 10 ml roll-ons, skal du fordoble dråberne.
Som basisolie bruger jeg fraktioneret kokosolie (fco), fordi den ikke lugter af sig selv, er meget flydende og absorberes hurtigt. Men du kan også bruge andre basisolier. Holdbarheden af basisolien (eller også bæreolien) bestemmes af indholdet af E-vitamin.
Hvis du vil have en roll-on til at holde længere, kan du overveje at tilføje ekstra E-vitamin. Min erfaring viser imidlertid, at det ikke er nødvendigt. I vores familie laver vi normalt rullen på vores måde inden for et par uger.

DIY Spray opskrifter

Du kan lave vandbaserede sprays (destilleret vand eller afkølet kogt vand) med evt. et skvæt vodka eller hamamelisekstrakt eller en knivspids salt eller en meget lille mængde flydende sæbe – alt efter hvad du vil bruge sprayen til. Så emulgerer olierne bedre med vandet.

Du kan også lave oliebaserede sprays med fraktioneret kokosolie. Andre basisolier er ofte for tykke, og så stopper sprøjtehovedet til. Nogle gange blander jeg også vand med lidt olie, f.eks. til hårspray.
Meget god er også den neutrale hånd- og kropslotion med destilleret vand blandet i en spray. Aloe Vera gel kan også anvendes. Du har masser af muligheder her!

Sprays med vand skal altid rystes godt før brug, da den æteriske olie flyder oven på vandet.

Veggie Caps opskrifter

Lige fra starten var jeg begejstret for at lave mine egne kapsler med olierne.
Det er virkelig ikke svært, og fordelene er fænomenale. Du kan selvfølgelig købe færdige kapsler, men eventyreren i mig kan lide at eksperimentere og lave mine egne.

Veggie caps er kun egnet til voksne. Hvad jeg mener med dette: IKKE ANVENDES TIL BØRN.

Her giver jeg dig mine mest brugte opskrifter på Veggie Caps.

Bemærk: Veggie kapslerne opløses ret hurtigt, du bør altid lave kapslerne friske og tage dem med det samme. Jeg supplerer normalt med olivenolie.
Til dette formål har jeg en 15 ml flaske med en pipette klar.

Oversigt over fortynding

Der er meget mere muligt med olierne fra dit basissæt.
Jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer og ønsker dig meget sjov med din første ordre.

Tanja Daniels
AromaPro