Hormoner

Det endokrine system producerer hormoner, som regulerer sult, søvn, angst og andre daglige oplevelser. Overdreven stress kan belaste det endokrine system. Flere æteriske olier kan understøtte sundheden i det endokrine system, bl.a. klarsalvie, fennikel, rose og melisse.

TIPS

Det endokrine system styrer dine hormoner, som er ansvarlige for regulering af stofskifte, vækst, søvn, hjertefrekvens, blodsukker, adrenalinfrigivelse, libido og mange andre ting.

Det endokrine system består af kirtler (hypofyse, skjoldbruskkirtel, binyrer, æggestokke og testikler) i hele kroppen, som producerer, lagrer og frigiver hormoner. Hormoner er kemikalier, der fungerer som en form for kommunikation i kroppen. Det endokrine system aktiverer kirtlerne til at frigive hormoner i blodbanen og distribuerer hormoner i hele kroppen. Disse hormoner er afgørende for vores overlevelse; de hjælper med at opretholde homøostase, hvilket omfatter regulering af blodtryk, blodsukker, kønshormoner, fordøjelsesenzymer, stressrespons og meget mere. Velfungerende kirtler er afgørende for den generelle sundhed og livskvalitet.

Der findes mange forskellige slags hormonmolekyler, og hver slags sender et andet budskab, der udløser forskellige reaktioner. Det endokrine system regulerer frigivelsen af adrenalin, kortisol, insulin, progesteron, melatonin, østrogen, testosteron og mange andre hormoner, der sender budskaber i hele kroppen.

Hypofysen er kendt som hovedkirtlen. Den styrer alle andre kirtler i det endokrine system. En særlig del af hjernen kaldet hypothalamus styrer hypofysen, så det endokrine system er faktisk under kontrol af nervesystemet. Hormoner under kontrol af det endokrine system styrer funktionen af de mange organer og kropssystemer, herunder hud, nyrer, mave, lever, bugspytkirtel, reproduktionssystem og hjerte.

Æteriske olier kan bruges til at støtte det endokrine system og fremme balance og homøostase. Flere æteriske olier kan være nyttige til at støtte det endokrine systems sunde funktion, bl.a. klarsalvie, fennikel, citrongræs, melisse, rose og rosmarin. Det kan være nyttigt at bruge disse olier i en diffusor, påføre dem på huden fortyndet med fraktioneret kokosolie eller bruge dem indvendigt.

Top produkter

Videoer