Følelser og æteriske olier

Vores følelsesmæssige sundhed kan direkte påvirke, hvordan resten af vores krop føles og fungerer. Når vi bliver følelsesmæssigt stressede, nedsætter det vores generelle livskvalitet, og hvordan vi har det fra dag til dag. Følelsesmæssig sundhed påvirker, hvordan vi træffer beslutninger, hvordan vi interagerer med andre, og hvordan vi reagerer på begivenheder i hverdagen. Ting som stress, angst, ændringer i vejret og et væld af foruroligende (men almindelige) følelser kan påvirke vores humør negativt. Uanset hvad der påvirker os, er det vigtigt at finde redskaber og “coping”-metoder til at modvirke negative følelser – ellers kan det alvorligt påvirke vores livskvalitet.

TIPS

For at forstå, hvordan æteriske olier kan virke på følelser, er det godt først at vide, hvordan det limbiske system fungerer.

Det limbiske system ligger over dit lugtesystem. Den limbiske hjerne omfatter alt, hvad der har med følelser og affektivitet at gøre. Det får dig til at have det sjovt. Den indeholder både positive følelser som kærlighed og hengivenhed, men også negative som tristhed og frygt. Det limbiske system sørger også for, at du husker begivenheder, så du kan gentage eller undgå dem. Evolutionært set er vi mere tilbøjelige til at opfatte negative ting, fordi det sikrer vores overlevelse. At opfatte positive ting i dit liv kan træne dig. Æteriske olier kan hjælpe dig med dette, så du er mere åben over for positive oplevelser.

Men hvordan kan det være? Når du indånder duften af en æterisk olie gennem næsen, stimulerer molekylerne dit lugtesystem. Herfra sendes der signaler til det limbiske system. Dette sker inden for millisekunder! Lugten er derfor den hurtigste måde at nå din hjerne på og påvirke din følelsesmæssige tilstand.

Vi kan bruge æteriske olier til følelsesmæssig sundhed ved at skabe en følelse af ro og velvære eller skabe et positivt miljø. Hver æterisk olie har sin egen unikke kemiske profil, men de fleste olier kan kategoriseres med enten stimulerende eller beroligende egenskaber.

10 bedste æteriske olier til følelsesmæssig sundhed

STIMULERENDE OLIER

Den stimulerende, revitaliserende duft af æterisk olie af vild appelsin kan give energi på en stressfyldt dag. Wild Orange har en forfriskende duft, der hjælper med at inspirere til følelser af energi, spontanitet, glæde og overflod. Næste gang du ønsker at opmuntre dig selv, kan du lade den lyse duft af Wild Orange give dig en opmuntring i løbet af dagen.

Denne blanding kombinerer syv citrusolier for at fremme et positivt humør og skabe et lykkeligt miljø. Citrus Bliss kombinerer de opløftende dufte af vild appelsin, citron, grapefrugt, mandarin, bergamot, mandarin og klementin og hjælper med at løfte humøret og fremme en glad holdning.

Som en del af doTERRA Emotional Aromatherapy System® hjælper Cheer Uplifting Blend med at fremme følelser af optimisme. Når du oplever negative følelser, der får dig til at føle dig tung og trist, vil den friske duft af doTERRA Cheer hjælpe dig med at genoprette en følelse af munterhed og glæde.

Som navnet antyder, er Elevation en opkvikkende æterisk olieblanding, der er designet til at forbedre humøret. Med en unik blanding af æteriske olier som mandarin, ylang ylang, lavendel og mere hjælper Elevation med at fremme følelsen af selvtillid og selvværd, samtidig med at det kan reducere følelsen af stress.

DoTERRA Motivate Encouraging Blend er en perfekt blanding af citrus- og mynteolier som f.eks. pebermynte, clementin, basilikum, melisse m.m. og fremmer følelser af selvtillid og mod. Dette er en kraftfuld olie til at modvirke følelser som tvivl, pessimisme og kynisme for at blive motiveret og begejstret for livet igen.

SUNDHEDSOLIER

Melisseolie har en frisk, citruslignende aroma og er effektiv til at berolige spændinger og nerver og fremmer følelser af afslapning og opløftende humør. Næste gang du ønsker at berolige dit sind og mindske nervøsitet, så tag en flaske Melissa.*

Lavendel

Mange mennesker bruger lavendelolie til følelsesmæssig sundhed, da den fremmer beroligende følelser og lindrer følelser af spændinger. Nogle undersøgelser tyder på, at lavendels kemiske egenskaber gør den værdifuld til at reducere depressive følelser.

doTERRA Peace er en anden favoritolie fra doTERRA Emotional Aromatherapy System, en smuk blanding af beroligende æteriske olier som vetiver, lavendel, ylang ylang, røgelse og salvie. doTERRA Peace Reassuring Blend fremmer følelser af tryghed og tilfredshed, samtidig med at den modvirker ængstelige følelser.

Denne olieblanding, der giver afslapning i hele kroppen og fremmer følelsen af balance og ro. doTERRA Balance er en go-to olie for dem, der ønsker at reducere stress, lindre ængstelige følelser og skabe et roligt miljø.

PastTense®

Når det drejer sig om at berolige følelser, kan PastTense Tension Blend's mynte- og urteolier virke for at jordforbinde og give følelsesmæssig balance. PastTense hjælper med at reducere stress og ængstelige følelser, da den bruger æteriske olier, der er kendt for deres beroligende virkning på både sindet og kroppen.

Når du er klar til at bruge æteriske olier til din følelsesmæssige sundhed, er der et par måder at opleve deres styrke og kraft på. Når du har fundet den olie, du ønsker at bruge, kan du prøve en af disse påføringsmetoder:

  1. Brug en diffusor med æteriske olier
  2. Påfør en dråbe på håndfladerne og inhalér
  3. Massér nakken ind med fraktioneret kokosolie
  4. Gnid på indersiden af albuen
  5. Gnid ind i håndleddene og bær aromaen med dig hele dagen
Find ud af, hvad der fungerer for DIG

Husk, at æteriske olier virker forskelligt for alle. Fordi hver olie har en så kompleks kemisk sammensætning, og fordi aromaer interagerer med den del af vores hjerne, der gemmer vores personlige minder og oplevelser, vil ingen mennesker opleve en æterisk olie på nøjagtig samme måde. Det er vigtigt at huske, at en olie, der virker beroligende eller stimulerende på en anden person, måske ikke har den samme virkning.

Opdag dine yndlingsolier. Lugt til et par olier med lukkede øjne for at se, hvilken olie du virkelig kan lide. Ved bevidst at indtage oliens duft er det lettere at finde ud af, hvad der virkelig hjælper dig.

Brug olier i din daglige rutine. For at drage fordel af de beroligende, opløftende, jordnende, stimulerende eller beroligende virkninger af æteriske olier til følelsesmæssig sundhed kan du bruge dem i dine daglige aktiviteter, f.eks. som en del af din hudplejerutine, med en diffusor på kontoret eller i bilen, under yoga eller andre aktiviteter og næsten alle andre dele af din dag, du kan komme i tanke om.

Vær konsekvent. I stedet for at bruge æteriske olier sporadisk, når du ønsker at ændre dit humør, kan du prøve at bruge små mængder mere regelmæssigt. En engangsanvendelse er ikke altid en garanti for en humørændring.

Tilføj også andre sunde vaner til din daglige rutine. Som nævnt er æteriske olier blot en ressource til at fremme en god følelsesmæssig sundhed. Hvis du kombinerer andre sunde vaner med brugen af æteriske olier, kan du hjælpe dig med at fremme en bedre følelsesmæssig sundhed generelt. En bedre søvnkvalitet, sund kost, mere motion og tilstrækkelig aktivitet udenfor og i sollys er en vigtig del af en bedre følelsesmæssig sundhed.

Vov at spørge! Når din søgen efter et følelsesmæssigt afbalanceret liv bliver overvældende, skal du ikke være bange for at bede om hjælp. Hvis du henvender dig til venner og familie og søger professionel hjælp, kan du fremskynde din rejse til god følelsesmæssig sundhed.

Du kan få flere oplysninger om æteriske olier og følelsesmæssig sundhed ved at lytte til doTERRA-podcasten “Emotional Health with Essential Oils” eller læse doTERRA-e-bogen Emotional Benefits of Aromatherapy. Begge på engelsk.

Top produkter

Videoer

Indkøbskurv