Den gyldne nøgle til lang forventet levetid

Vores verden er mere moderne end nogensinde før, og som følge heraf lever vi længere end nogensinde før. Med udviklingen inden for videnskab og medicin er det kun sandsynligt, at dette kun vil stige. Men her kommer det centrale spørgsmål: Er vi også sundere end nogensinde før? Bruger vi de ekstra år med vitalitet og energi, eller er vi begrænset af dårligt helbred?
I stedet for at fokusere på den forventede levetid i år, er det så ikke vigtigere at fokusere på den forventede sundhed, eller den tid, vi kan tilbringe i godt helbred?
Selv om aldring er uundgåeligt, betyder det ikke, at vi skal acceptere, at vi på et tidspunkt ikke længere kan leve vores liv fuldt ud. Hvem siger, at aldring behøver at se sådan ud? Vi ønsker alle at ældes sundt og leve vores liv fuldt ud, ikke sandt? Lad os arbejde sammen for at blive sunde ældre og fortsætte med at nyde det liv, vi lever.

Metabolisk sundhed: Gør dit stofskifte dig ældre, end du er?
Selvfølgelig ved du, hvordan dit stofskifte fungerer! Det er simpelthen den proces, hvorved din krop omdanner brændstof som f.eks. mad til de byggesten og den energi, der er nødvendig for alle dine celleprocesser. Kort sagt, det er nøglen til en sund og energisk krop!
Næsten alle kender to personer, der er lige gamle, men som ser meget forskellige ud.
Forskellige mennesker kan også se forskellige aldre ud på celleniveau – dette kaldes biologisk alder.
Biologisk alder er et mål for, hvor unge dine celler ser ud til at være, baseret på hvor sunde de er, eller hvordan de fungerer og opfører sig. Din celletilstand svarer ikke altid til din virkelige alder. Mange mennesker er “ældre” indeni – men den gode nyhed er, at “det er aldrig for sent”! Vi er født ind i et vidunderligt instrument med en fantastisk evne til at komme sig og regenerere. Med de rigtige valg, nogle hacks og nogle få tricks kan alle skrue det indre ur tilbage og endda flere år tilbage i forhold til din biologiske alder.

Livsstil bestemmer den biologiske alder – valget er dit!
De fleste af os er bekendt med tanken om, at livsstilsvalg påvirker udseendet. Rygning, alkohol, overdreven soleksponering, ubalanceret kost, mangel på motion, søvnmangel, stress og genetiske faktorer kan bidrage til for tidlig aldring. Det samme gælder for den biologiske alder. Dine valg af livsstil gør en stor forskel. De samme ting, som vi ved, får os til at se gamle ud på ydersiden, får cellerne til at opføre sig gammelt indeni.
Hvad har stofskifte og aldring med hinanden at gøre? Tænk på den måde, hvorpå en bilmotor forbrænder benzin som brændstof. Processen genererer kinetisk energi (bevægelse). Den har også et biprodukt: udstødningsgasser.
Når din krop gør sit arbejde og skaber og bruger energi, skaber den også et biprodukt, en slags udstødning: frie radikaler. Frie radikaler dannes under metaboliske processer. Frie radikaler har visse formål, men en ophobning af dem kan forårsage oxidativ skade og ælde dine celler. Antioxidanter bekæmper frie radikaler og hjælper med at forebygge oxidativ stress, hvilket er en del af grunden til, at det er så vigtigt at spise frugt og grøntsager – især dem med mange antioxidanter!

Passer du godt på din “motor”?
Mange mennesker tror, at det at blive ældre uundgåeligt fører til et faldende stofskifte, men det er kun delvist sandt. Det er netop stofskiftet, der spiller en vigtig rolle for sund aldring. En sund krop, der fungerer effektivt på celleniveau, sikrer, at dine organsystemer får optimale mængder energi. Ved at træffe sunde valg i dit liv kan du endda forbedre denne proces.
Vidste du, at dine celler kan opføre sig yngre, hvis du er meget opmærksom på dit stofskifte og på, hvordan din krop bruger energi? Men det omvendte er også tilfældet. Hvis du træffer usunde eller endog suboptimale livsstilsvalg, kan dine celler og kropssystemer opleve tab af funktion, som ophobes over årene. Resultatet: udfordringer, der er direkte relateret til dit stofskifte og dine livsstilsvalg.
Så dit stofskifte har stor betydning for dit helbred, og genetik er ikke den eneste faktor. Selv om hver enkelt af os er påvirket af genetiske faktorer, er der mange måder, hvorpå du kan påvirke dit stofskifte positivt og dermed optimere dit helbred.
Lad os bruge motormetaforen: En gammel, klodset og støvet motor, der er blevet forsømt, forbrænder ikke benzin lige så effektivt som en motor, der holdes i god stand med regelmæssige tune-ups og olieskift. Det er også sådan, det fungerer med din krop og dit stofskifte. Ved at træffe sunde valg kan du sikre, at din motor kører effektivt, og at du bevarer en sund og vital livsstil, selv senere i livet.

Små “sundhedshacks” kan skabe store forandringer

Dine gener kan påvirke dit liv og dit helbred, men dine livsstilsvalg gør hele forskellen. Sunde valg kan forbedre din livskvalitet, mens usunde valg har den modsatte effekt. Heldigvis har videnskabelig forskning bekræftet, at en nærende, afbalanceret kost, tilstrækkelig motion og god søvn er grundlaget for en sund livsstil.Når du arbejder på et aspekt af dit helbred, har det ofte også en positiv indvirkning på andre aspekter af dit velbefindende. Hvis du f.eks. træner regelmæssigt for at forbedre dit fysiske helbred, kan det også bidrage til at forbedre dit mentale helbred. Det er som en kædereaktion af sunde valg, der forstærker hinanden og fører til en generel følelse af velvære. For eksempel er en kost rig på antioxidanter, der er nødvendige for at bekæmpe frie radikaler og oxidativt stress, også godt for dit glukosemetabolisme og dit generelle helbred. Og mange af disse antioxidantrige fødevarer er frugt og grøntsager, som er fyldt med ekstra næringsstoffer og fibre. Så små ændringer i din livsstil kan have stor betydning for dit helbred og velbefindende.

Hvad gør man, når man er sulten?

Har du nogensinde startet din dag med en godbid – noget sødt, der synes at udløse en hel dag med forkert mad? Cravings er en styrke, som man skal regne med, især fordi det er normalt, at beslutsomheden og selvdisciplinen svinder ind i løbet af dagen. Du bruger din tålmodighed og beslutsomhed på alle mulige situationer i løbet af dagen, så som dagen skrider frem, bliver det mere udfordrende at holde stand, når det kommer til sundhedsmål. Men trangen behøver ikke at styre dig, og der er måder at indføre sunde vaner på, som er nemmere og mere varige end ren og skær viljestyrke.
Du er måske træt af at høre det, og jeg ved godt, at det er en gentagelse, men udgangspunktet er altid en god ernæring. Trang kan være din krops måde at fortælle dig, at den har brug for noget. Det er ikke altid tilfældet, men det kan det bestemt være! Og en god måde at reducere den slags cravings på er at sørge for, at du får de næringsstoffer, du har brug for.
Desværre efterlader moderne vestlige kostvaner selv de sundeste af os med næringsstofmangler, som vi tidligere fik gennem maden. Derfor har vi brug for kosttilskud for at sikre, at vi udfylder alle vores ernæringsmæssige huller. dōTERRA Lifelong Vitality Pack er perfekt til at supplere disse mangler og give naturlig støtte.

MetaPWR™ til undsætning!

Navnet MetaPWR har flere betydningsniveauer. Meta er begyndelsen af ordet metabolisk, hvilket er passende, fordi MetaPWR-produktlinjen er designet til at støtte metabolisk sundhed. Meta har et andet formål, da præfikset også kan betyde “altomfattende” eller “transcendent”. Power (stavet som P-W-R) kan betyde “styrke”, som det udtales, men det betyder også “personlig velvære realiseret”.
MetaPWR Metabolic Blend indeholder afbalancerede proportioner af dōTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade® æteriske olier: Grapefruit, Lemon (Citroen), Peppermint (Pepermunt), Ginger (Gember) og Cinnamon (Kaneel). Indtagelse af LPeppermint olie – en nøgleingrediens i MetaPWR – kan være effektiv til at vende trangen, hvilket gør det meget lettere at springe over usunde snacks og sukkerholdige godbidder.
Når alle fem af disse æteriske olier – Grapefruit, Lemon (Citroen), Peppermint (Pepermunt), Ginger (Gember) og Cinnamon (Kaneel) – kombineres i det rigtige forhold, kan der ske noget kraftfuldt. Præklinisk forskning tyder på, at denne kombination, når den tages, faktisk kan reducere fedtcellestørrelsen, men der er behov for mere bekræftende klinisk forskning.
Når trangen opstår, kan du stole på, at MetaPWR kommer dig til undsætning. Du kan finde det endnu mere nyttigt at komme på forkant med trangen og forhindre, at den overhovedet kommer til at genere dig. Få et forspring ved at tilsætte et eller to dråber MetaPWR Metabolic Blend til dit vand, som du drikker i løbet af dagen.
Det vigtigste er, at du ikke behøver at føle, at du kæmper helt alene mod din trang. Du kan reducere cravings og håndtere dem bedre ved hjælp af god ernæring og MetaPWR.
Så hvad venter du på? Træf sunde valg, og føl dig mere energisk, vital og sund, både nu og senere i livet!

Dette er, hvad videnskaben siger
Hvis du er lidt ligesom mig, vil du også gerne se på fakta først, især før du begynder at arbejde på at ændre noget så vigtigt som din livsstil. Præklinisk forskning omfatter normalt forsøg på celler, vævsprøver og dyremodeller, f.eks. gnavere. Denne forskning udføres for at fastslå sikkerheden og effektiviteten af et bestemt stof eller en bestemt behandling, før det afprøves på mennesker. Så i dette tilfælde tyder den prækliniske forskning på, at æteriske olier kan være potentielt effektive til at reducere fedtcellestørrelsen, men der er behov for yderligere klinisk forskning på mennesker for at bekræfte dette.
Jeg har tre undersøgelser til dig her, som er foretaget med menneskelige deltagere:
En undersøgelse af kaneloliens virkning på reduktion af mavefedt blev gennemført i 2020 og offentliggjort i tidsskriftet Foods. I en randomiseret, dobbeltblind, placebokontrolleret undersøgelse blev 88 deltagere delt op i to grupper. Den ene gruppe fik en kombination af Grapefruit, Lemon (Citroen), Peppermint (Pepermunt), Ginger (Gember) og Cinnamon (Kaneel) æteriske olier dagligt, mens den anden gruppe fik placebo. Efter seks uger blev deltagernes mavefedtprocent og taljeomkreds undersøgt. Gruppen, der havde fået de æteriske olier, viste en signifikant større reduktion i både mavefedtprocent og taljeomkreds end placebogruppen. Resultaterne tyder altså på, at denne kombination af æteriske olier kan hjælpe med at reducere mavefedt hos mennesker. https://www.mdpi.com/2304-8158/9/2/139/htm
En undersøgelse fra 2018 offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine viste, at brugen af en aromaterapiblanding af de æteriske olier Grapefruit, Lemon (Citroen) og Peppermint (Pepermunt) førte til en betydelig reduktion af appetitten og kropsvægten hos deltagerne i undersøgelsen. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2017.0261
En anden undersøgelse fra 2015 offentliggjort i Journal of Medicinal Food rapporterede, at brugen af æteriske olier fra Grapefruit og Lemon (Citroen) førte til vægttab hos overvægtige mennesker. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4690266/
Det er dog vigtigt at bemærke, at der er behov for mere forskning for at bekræfte disse resultater, og at æteriske olier ikke er en erstatning for sund kost og regelmæssig motion. Det er også vigtigt at bemærke, at de nævnte undersøgelser ikke nødvendigvis omfatter brugen af doTERRA-olier.
Alt i alt kan vi konkludere, at æteriske olier kan give dig god støtte. At inkorporere æteriske olier i dit daglige liv kan være en fantastisk måde at få en sundere livsstil og leve et længere og mere vitalt liv i alle aldre. For hvem siger, at man ikke kan ændre sig selv i alderdommen? Du har selv nøglen til et længere helbred.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto