Blog

Videnskaben om Copaiba

Copaiba æterisk olie fremstilles ved dampdestillation af harpiks fra fire forskellige arter af Copaifera-træer: Copaifera reticulata, C. officinalis, C. coriacea og C. langsdorffii. Alle disse fire træer er hjemmehørende i Mellem- og Sydamerika. Den beskrives som havende en krydret, træagtig aroma. Den vigtigste kemiske bestanddel i Copaiba æterisk olie er caryophyllen, en bi-cyklisk sesquiterpen, der også findes i sort peber. Selv om caryophyllen er ansvarlig for nogle af Copaibas bioaktive egenskaber, kan mange andre af oliens egenskaber tilskrives diterpener, der er unikke for Copaiba.

I århundreder har sydamerikanerne brugt Copaiba harpiks til at fremme åndedræts-, fordøjelses-, urin-, hjerte-kar- og immunforsvaret. Som rapporteret af de første europæiske bosættere i Central- og Sydamerika brugte de indfødte amerikanske indianere de beroligende egenskaber af Copaiba olieharpiks ved at smøre det både på deres nyfødte børn og på krigere, der vendte hjem fra kamp. Nuværende forskning giver en forklaring på den traditionelle brug af Copaiba olie, idet den antyder, at Copaiba æterisk olie virker beroligende, lindrende og støttende på huden og nervesystemet.*

Nyere forskning om caryophyllen tyder på en række andre måder, hvorpå Copaiba æterisk olie kan støtte den generelle sundhed. Når caryophyllen anvendes internt, har det stærke antioxidante egenskaber, fremmer sund cellefunktion, kan hjælpe med at støtte immunfunktionen, samtidig med at det støtter den generelle kredsløbssundhed og kan hjælpe med at støtte mave-tarm- og tarmsundhed.*

Yderligere forskning har vist, at Copaiba æterisk olie (med alle dens bestanddele) kan hjælpe med at holde mund, tænder og tandkød rene og se sunde ud. Topisk påført Copaiba olie kan også hjælpe med at holde huden ren og klar og reducere forekomsten af bumser. En anden interessant eksperimentel undersøgelse har vist, at Copaiba kan hjælpe internt til at støtte livmoderens sundhed og lette menstruationsperioder.*

Copaiba er et naturligt stof, der kan understøtte sundheden i en række af kroppens systemer, og derfor er Copaiba en vidunderlig tilføjelse til doTERRAs kollektion af æteriske olier.

Blogartiklerne på doTERRA Science-bloggen er baseret på en række forskellige videnskabelige kilder. Mange af de refererede undersøgelser er foreløbige, og der er behov for yderligere forskning for at få en bedre forståelse af resultaterne. Nogle artikler indeholder flere forskellige synspunkter om generelle sundhedsemner og er ikke doTERRAs officielle holdning. Kontakt din læge, før du foretager ændringer i kost eller motion.

*Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto