Blog

Valentin er gået galt

Og så var der et skænderi

Har du nogensinde stået midt i en konfrontation med din partner og indset, at du ikke kom nogen vegne?
Der er stor sandsynlighed for, at du har brugt de forkerte ord. Måske førte jeres sprog samtalen i den forkerte retning; måske var I ikke åbne for at forstå hinandens argumenter; måske kritiserede I hinanden og nægtede at lytte til hinanden?
Ord har indflydelse, og kommunikation er afgørende for at holde et forhold intakt. Hvis der ikke er nogen kommunikation, er der ikke noget forhold. Men at ændre energien mellem jer to fra uvenlig til venlig kan gøre hele forskellen.

Tag de rigtige skridt mod hinanden

Det første skridt er at erkende, at jeres interaktion ikke går godt, og at I skal ændre jeres tilgang for at forstå hinanden bedre. Derfor er det vigtigt at være ærlig over for din partner. Du skal være i stand til at kende dine egne grænser (Tea Tree) og holde din kommunikation åben og ærlig (Lavender (Lavendel)).


Det andet skridt er først at erkende, hvordan du selv har det (Bergamot) og derefter (lige så vigtigt!) at erkende, hvordan din partner har det (Geranium) .
Hvis du føler, at tingene ikke går godt med dig eller din partner, kan du stille et spørgsmål.
For eksempel:

Kan vi begynde forfra?
Kan du gentage det, du siger, men i en mere rolig tone?
Kan vi tage et øjeblik til at starte forfra og virkelig lytte til, hvad den anden person siger?

Det kan ændre retningen for din samtale.
Ved at bekræfte hinandens følelser kan man ændre en samtale og genoprette tilliden. Det kræver, at I begge ønsker at løse problemerne og er villige til at lytte til hinanden (Console, Adaptiv).

Kommunikation er din gyldne nøgle

Nogle gange er vi så fokuserede på at blive hørt, at vi glemmer, at vores partner også har ret til at blive hørt. Og nogle gange hører vi kun det, vi gerne vil høre – men det er ikke en effektiv lytning.
Hvis det ofte er tilfældet i jeres forhold, kan I også aftale, at I først lytter til hinanden, gentager det, den anden har sagt, og først derefter svarer (Balance (Balance)).

Hvis du er midt i et skænderi med din partner, vil I begge gerne blive hørt, og I vil sikkert gerne bevise, at I har ret. Det vigtige er at skabe lige vilkår ved respektfuldt at bede om at blive hørt og sikre, at din partner også bliver hørt (Brave).
Hvis din partner nægter at være kommunikativ, så fortæl, hvorfor det gør ondt på dig. Fortæl ham eller hende, at det får dig til at føle dig uønsket; at du ikke er vigtig for ham eller hende. Prøv noget i denne retning:

Hvis du nægter at kommunikere med mig, føles det som om, jeg ikke er vigtig for dig.
Vil du ikke nok tale med mig og lade mig tage mig af dig?

Mange samtaler og diskussioner mellem partnere har svært ved at nå frem til det egentlige problem, fordi de ofte fortaber sig i at kritisere hinanden. Genkendelig? Vi er ofte så vant til kritik i livet, at det er svært at finde en vej forbi den. Det er ofte et tilflugtssted i diskussioner. Men fornærmelser fører dig ingen vegne.
Et godt forhold bygger to mennesker op og ikke ned. Vi er for det meste faldet for hinanden, fordi vi har været i stand til at få hinanden til at føle sig som særlige mennesker, at den anden er vigtig for dig. Respekt i kommunikationen er vigtigt, men endnu vigtigere er kærlighed.

Så fortæl din partner, at du gerne vil tiltales, som om du er en person, han eller hun elsker.

Vov at være sårbar

Det er i orden at være sårbar.
Vær åben.
Bed om at blive hørt.
Giv din partner mulighed for at blive hørt.
Bed om forklaringer, når du har brug for det, og vær ikke bange for at undskylde, hvis du tager fejl (Forgive).

Jeres forhold vil mislykkes, hvis I ikke åbner jer for hinanden. Hvis du har svært ved at finde de rigtige ord og få “orden i dit hjerte og hoved”, så skriv først ned, hvad du vil sige, og bed om tid til at gøre det (intune (Concentratiesamenstelling), Vetiver).

Du skal absolut ikke være bange for at undskylde og indrømme, at du har taget fejl. Faktisk vil din partner sandsynligvis sætte mere pris på dig, hvis du tager ansvar for noget, du har gjort eller sagt. Tag ansvar for din adfærd, det er vigtigt for at helbrede jeres forholdsdynamik.

Måske var din adfærd uregelmæssig. Måske har du overreageret på noget, der er sket, eller noget, der er blevet sagt. Måske har du med vilje sat en blind vinkel på og simpelthen nægtet at lytte til, hvad din partner havde at sige.
Hvis du indrømmer sådanne ting, skaber du tillid til din partner. Det sker for os alle sammen – der er ingen grund til at føle sig flov. Man føler sig heller ikke rigtig mindre, når man indrømmer, at man har begået en fejl (Green Mandarin (Groene Mandarijn), Oregano Touch).

Prøv at bruge sætninger som disse til at udtrykke, hvordan du føler:

Jeg erkender, at jeg virkelig har såret dig.

Hvordan kan jeg løse dette?

Jeg forstår, at min adfærd har været virkelig destruktiv.

Indrøm, at din adfærd var unødvendig, og hvorfor din partner ikke fortjente at blive udsat for denne adfærd. Anerkend, at du har såret ham eller hende, og at det ikke var din hensigt (Magnolia, Neroli).

Lad kærligheden tale for sig selv

Men det kan ikke nøjes med at blive forsonet med hinanden, der skal også være tilgivelse. Her er et par eksempler på, hvad du kan sige eller vise din partner, når du er klar til at give slip og gøre det godt igen:

Jeg kan se, hvor ked af det du er, og det gør mig virkelig ked af det.

Kan vi stoppe op et øjeblik og holde om hinanden?

Beskeder som denne er en direkte opfordring til at gøre det godt igen. De anerkender også, at det vigtigste for dig er, hvordan din partner har det. Det giver jer begge mulighed for at se, at ingen af jer er væk, og at I er i stand til at helbrede fjendskabet.

Nøglen til god kommunikation er din holdning til din partner.
Lær at tale til hinanden som to mennesker, der elsker hinanden (Passion, Ylang Ylang, Rose Touch).

Når alt er afklaret igen, skal I også tage jer tid til at lave en intention sammen og lægge en plan for, hvordan I ønsker at komme videre sammen i fremtiden (Litsea (Litsea), Stronger).

De olietips, der gives i teksten, bruges bedst ved at påføre dem på håndleddet og inhalere, bruge dem i diffuseren eller gnide dem på hjertet.

Læs mere om dette emne? Dette er en god bog:

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto