Blog

Kaffe?! Du er fyret!

Det er tid til at opgradere din morgendrik

Hejsa, I dybe L elskere! Jeg ved, at det kan være svært at sige farvel til din yndlingskop kaffe om morgenen. Men lad os se det i øjnene, at det er en tabersag at drikke kaffe, når det gælder vores sundhed. Ja, du læste rigtigt. Den lækre bryg, som du elsker så højt, kan faktisk være skadelig for din krop i det lange løb.
Jeg ved, at nogle af jer sikkert tænker: “Hvad taler du om? Kaffe er mit brændstof for dagen! Jeg kan ikke leve uden det.” Lad mig fortælle dig, at der findes en bedre måde at starte dagen på.


Kaffe: ikke så uskyldig

Men lad os først se på de negative virkninger af at drikke kaffe. For det første kan kaffe føre til dehydrering af kroppen, fordi det har en vanddrivende virkning, der får dig til at miste mere væske, end du indtager. Det kan føre til træthed, hovedpine og dårlig koncentration.
Hvis man drikker for meget kaffe, kan det desuden forårsage angst, nervøsitet, rastløshed og endda panikanfald hos nogle mennesker. Det kan også forstyrre søvnen og føre til søvnløshed, hvilket igen kan føre til træthed og dårlig koncentration den næste dag.


Fedt fra kaffe?

Regelmæssig kaffedrikning kan også føre til øgede niveauer af stresshormonet kortisol, hvilket igen kan føre til et svækket immunsystem og øget risiko for sygdomme og lidelser.
For meget kortisol i kroppen kan også bidrage til vægtøgning. Det skyldes, at kortisol kan øge blodsukkeret, hvilket fører til et øget insulinniveau og øget fedtlagring i kroppen. Desuden kan kortisol øge appetitten og få os til at få lyst til søde og fede fødevarer.

Kaffe sætter gang i hjernen – eller er det modsatte tilfældet?

Videnskabelig forskning har vist, at koffein, som er den vigtigste aktive ingrediens i kaffe, kan stimulere dopaminproduktionen i hjernen. Dopamin er en neurotransmitter, der er ansvarlig for følelsen af belønning og nydelse. Så når vi drikker kaffe, oplever vi en følelse af nydelse, og det kan føre til afhængighed.
På lang sigt kan afhængighed ændre hjernens struktur. Det skaber så at sige en bred motorvej i stedet for en snoet vej med mange sidegrene, hvilket gør det sværere at skabe nye veje i hjernen og tilpasse sig til nye situationer. Det kan føre til et mindre fleksibelt sind og mindre evne til at lære og udvikle sig.
En undersøgelse om dette blev offentliggjort i 2011 i tidsskriftet “Psychopharmacology” under titlen “Caffeine, cognitive function, and affect: are there realistic effects?” Undersøgelsen undersøgte effekten af koffein på kognitiv fleksibilitet og opmærksomhed hos raske voksne og fandt, at kaffeafhængighed kan føre til nedsat kognitiv fleksibilitet og nedsat opmærksomhed.
Det kan være svært at slippe af med en kaffeafhængighed, især hvis det er blevet en fast del af din daglige rutine. En strategi, der kan hjælpe, er at reducere kaffeindtaget langsomt i stedet for at stoppe brat. Hvis du erstatter kaffe med et sundere alternativ, kan det være med til at lette overgangen.
Så selv om en kop kaffe en gang imellem ikke skader, kan regelmæssig kaffeindtagelse være skadelig for dit helbred i det lange løb.

Så hvordan får jeg mig selv op på en sund måde om morgenen?

Jeg er glad for, at De stadig læser med, for jeg går ud fra, at 80 % af læserne er stoppet nu. Nogle gange virker det som om kaffe er blevet et fristed, og mange vil hellere gå uvidende gennem livet med en trendy havfrue-to-go kop i hånden end virkelig at se på deres eget velbefindende og helbred. Så du kan nu klappe dig selv på skulderen for at være nået så langt: Du ved og ønsker tydeligvis bedre for dig selv end 80 % af læserne, og det skal du være stolt af.
Hvad er så alternativet? Opskriften er meget enkel:

Lemon Kickstarter:

1 liter filtreret vand
1 citron, saft friskpresset
10 dråber dōTERRA Lemon (Citroen) æterisk olie

Hvis du drikker en liter filtreret vand med frisk citronsaft og et par dråber doTERRA Lemon (Citroen) æterisk olie, kan du starte dagen frisk, sund og vågen.

Fordelene ved Lemon Kickstarter

Det er vigtigt at drikke vand om morgenen for at hydrere og genoprette vores krop, fordi vi mister meget væske om natten, mens vi sover. At drikke en liter filtreret vand om morgenen kan også hjælpe vores krop med at afgifte og fjerne affaldsstoffer. Hvis du drikker nok vand, kan det desuden hjælpe med at forbedre fordøjelsen og få huden til at stråle.

Frisk citronsaft er en kraftig antioxidant, der kan hjælpe med at afgifte kroppen. Det kan også støtte fordøjelses- og immunsystemet og forsyne kroppen med C-vitamin og andre vigtige næringsstoffer. Desuden kan citronsaft også hjælpe med at afbalancere kroppens pH-niveau.

Og så har vi doTERRA Lemon (Citroen) æterisk olie. Denne olie udvindes af citronskallen og har også mange sundhedsmæssige fordele. Det kan hjælpe med at rense og afgifte kroppen, støtter en sund fordøjelse og hjælper med at rense huden. Det kan også hjælpe med at reducere stress og fremme en positiv sindstilstand.

Ved at drikke en morgendrik med citronsaft og doTERRA Lemon (Citroen) æterisk olie kan du også reducere kortisolniveauet i kroppen yderligere og naturligt fremme vægttab.
Og er du en af dem, der drak kaffe for at sætte gang i fordøjelsen om morgenen? Ingen bekymringer, Lemon Kickstarter er også en gave fra guderne til dette!

Så hvis du er på udkig efter en sundere måde at starte dagen på, så prøv denne morgendrik med citronsaft og doTERRA Lemon (Citroen) æterisk olie. Du vil styrke din krop og føle dig mere energisk hele dagen.
Og hvem ved, måske vil du i sidste ende sige farvel til den gamle kop kaffe helt og aldeles og få en ny, sundere vane.

Prøv det, og lad mig vide, hvad du synes!
Skål for en sundere livsstil!

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto