Blog

Ingen hvile i denne periode af måneden? Find balancen for at få et sundere liv

Menstruationskvaler er et almindeligt problem blandt kvinder. Det kan være alt fra lette kramper og let ubehag til stærke smerter og kvalme.
Menstruationscyklusen påvirkes af flere faktorer, f.eks. månen og de kvinder, du bor sammen med. Månens cyklus varer ca. 28 dage, ligesom menstruationscyklussen. Nogle kvinder bemærker, at deres menstruationscyklus er synkroniseret med månens fase. Desuden kan kvinder, der tilbringer meget tid sammen, som f.eks. bofæller eller søstre, koordinere deres menstruationscyklus.

Hvor vigtigt er en sund menstruationscyklus egentlig?

Vidste du, at menstruation er en vigtig proces for at afgifte kroppen? I løbet af menstruationscyklussen bliver kroppen renset for giftstoffer og unødvendige stoffer. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Toxicological Sciences i 2014 viste, at kroppen i løbet af menstruationsperioden skiller sig af med tungmetaller som bly og cadmium, som er lagret i endometrievævet. Undersøgelsen blev gennemført blandt 64 kvinder og tyder på, at menstruationscyklusen kan spille en vigtig rolle i at fjerne giftstoffer fra kroppen. Derfor er det vigtigt at have en sund menstruationscyklus.

Menstruationsklager er udbredte, hvad er årsagen?

Desværre kan menstruationssymptomer også opstå som følge af coronavirusinfektion eller som reaktion på coronavirusvaccination. Generelt bekræfter mange kvinder, at de har menstruationssymptomer efter corona eller vaccinationen. En nyere undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Frontiers in Cellular and Infection Microbiology, har vist, at coronavirus kan forårsage menstruationskvaler. Undersøgelsen blev gennemført blandt 177 kvinder, der blev testet positive for COVID-19 og rapporterede menstruationssymptomer. De mest almindelige klager var kraftige menstruationsblødninger, cyklusændringer og smertefulde menstruationskramper.
En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet “Fertility and Sterility” beskriver erfaringerne hos kvinder, der har modtaget COVID-19-vaccinen og observeret menstruationsændringer. Undersøgelsen er baseret på personlige erfaringer fra 1.000 kvinder, hvoraf 30 % rapporterede, at deres menstruationscyklus ændrede sig efter vaccinationen. De hyppigst rapporterede ændringer var kraftige menstruationsblødninger og uregelmæssige cyklusser.

Det er vigtigt at tage disse symptomer alvorligt og søge lægehjælp, hvis de er alvorlige.

Hvem vidste det? Ifølge TCM har din lever en vis indflydelse på din menstruation

I traditionel kinesisk medicin (TCM) betragtes menstruationscyklussen som en vigtig proces for at bevare kvinders sundhed. Ifølge TCM afhænger en sund menstruationscyklus af en korrekt cirkulation af Qi (livsenergi) og blod i kroppen.

Når menstruationsproblemer opstår, ses det ofte som en ubalance i kroppen. Denne ubalance kan have flere årsager, herunder stress, dårlig kost, utilstrækkelig søvn, følelsesmæssige faktorer og eksterne faktorer som kulde og fugtighed.

For at behandle menstruationskvaler fokuserer TCM på at genoprette balancen i kroppen.
I TCM ses leveren ofte som et vigtigt organ, der er involveret i menstruationscyklus. En ubalance i leveren kan føre til symptomer som smertefulde menstruationskramper og uregelmæssige menstruationscyklusser.

Derfor ordineres leverunderstøttende urter ofte i TCM for at forbedre menstruationscyklusens sundhed.

doTERRA-produkter til at støtte din cyklus og livsstil

Der findes flere produkter hos doTERRA, som kan hjælpe med at støtte en sund menstruationscyklus. Clary Calm og Clary Sage (Scharlei) er begge æteriske olier, som kan hjælpe med at reducere menstruationssymptomer.
doTERRA Phytoestrogens Complex indeholder phytoøstrogener, der kan hjælpe med at reducere symptomer på overgangsalderen og støtte en sund hormonbalance.

Der findes også produkter, der støtter leveren, f.eks. Zendocrine oil, Zendocrine Softgels og Zendocrine Complex. Geranium oil og Juniper Berry (Jeneverbes) oil kan også hjælpe med at støtte en sund lever.

Men en sund livsstil med sund kost og tilstrækkeligt med vand, tilstrækkelig søvn og hvile samt daglig motion er vigtigst for at holde kroppen i balance. Ved at indføre disse vaner i din dagligdag kan du reducere risikoen for menstruationskvaler og støtte en sund menstruationscyklus.

doTERRA Lifelong Vitality Pack giver et solidt grundlag for en sund kost.

Din krop, dine regler - for hver kvinde er unik!

Det er også vigtigt at huske, at hver krop er forskellig, og at det, der virker for den ene person, ikke nødvendigvis virker for den anden. Det kan være nyttigt at eksperimentere med forskellige produkter og vaner for at finde ud af, hvad der virker bedst for din krop.

Endelig er det vigtigt at nævne, at det er vigtigt at søge læge ved alvorlige eller vedvarende menstruationskvaler.

Afslutningsvis kan menstruationsproblemer være et vanskeligt og smertefuldt problem, men det er muligt at støtte en sund menstruationscyklus ved hjælp af naturmedicin, sunde vaner og medicinsk behandling, hvis det er nødvendigt.

Selvpleje med stil: Skab din egen luksuriøse Health Spa-oplevelse derhjemme!

Her er en simpel opskrift på badesalt, der bruger doTERRA-olierne enebær og geranium. Denne opskrift på badesalt kan bruges til at støtte leveren, mens du slapper af i et beroligende bad. Den kan bruges som en del af en generel selvplejerutine for at forbedre sundhed og velvære.
Åh, du har ikke et bad? Ingen bekymringer, lav den samme opskrift og tilsæt også 50 ml fraktioneret kokosolie: nu har du en lækker scrub til brug i brusebadet!

Ingredienser:
200 g epsom salt
100g bagepulver
5 dråber doTERRA Juniper Berry (Jeneverbes) olie
5 dråber doTERRA Geranium olie

Instruktioner:
Bland salt og bagepulver i en skål.
Tilsæt dråberne af enebær- og geraniumolie til saltblandingen, og bland godt.
Opbevar blandingen i et lufttæt glas.

Anvendelse:
Fyld badekarret med varmt vand og tilsæt 100 g af badesaltblandingen.
Rør rundt i vandet, så saltet opløses helt.
Sæt dig i badet og nyd fordelene ved olie- og saltblandingen i 20-30 minutter. Skyl dig selv med rent vand, og dup huden tør.

Enebær- og geraniumolier er begge kendt for deres understøttende virkning på leveren. Enebær kan hjælpe med at støtte leverens sunde afgiftningsfunktion, mens Geranium kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen og reducere stressede følelser.

Det er vigtigt at bemærke, at denne recept ikke er beregnet til at erstatte medicinsk behandling eller rådgivning fra en læge.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto