Respiration

Åndedrætssystemet er ansvarlig for din vejrtrækning og består af lungerne, luftvejene og luftrøret. Hvert åndedræt bruges af din krop til at transportere ilt til dine celler, så de kan vokse, reproducere sig og udføre deres forskellige funktioner. Æteriske olier som f.eks. pebermynte har været brugt i hundreder af år til at støtte en sund vejrtrækning.

TIPS

Hvordan får vejrtrækningen ilt til tæerne? Det hele begynder med din mund og næse. Når du indånder, trækker en muskel under dine lunger sig sammen – mellemgulvet. Dette trækker luft gennem næsen eller munden, hvor den opvarmes. Det er vigtigt, for hvis luften er for kold eller tør, kan den irritere dine lunger og give problemer, når du prøver at trække vejret.

Herfra bevæger luften sig ned gennem luftrøret gennem to rør, der kaldes bronkier, og videre til lungerne. I lungerne forgrener bronkierne sig i mindre og mindre rør, hvoraf de mindste kaldes bronchioler, som er omtrent lige så tynde som et hårstrå. Luften strømmer gennem disse rør ind i små lommer for enden af hver bronchiole, som kaldes alveoler. Lungealveolerne er omgivet af små kapillærer, der er så små, at blodcellerne kun kan bevæge sig igennem dem en efter en. Fra lungealveolerne passerer ilten gennem disse kapillærer, hvor den binder sig til blodceller, der derefter pumpes af hjertet og bevæger sig rundt i hele kroppen.

Når blodet distribuerer ilt til dine celler, tager det samtidig kuldioxid, et affaldsprodukt fra kroppens naturlige processer, og sender det tilbage til lungerne. Kuldioxid foretager derefter den omvendte rejse i forhold til ilt og udåndes. Det er sådan, at kuldioxid forlader kroppen. Det sker, når mellemgulvet slapper af, hvilket presser luften ud af lungerne. Denne proces foregår tusindvis af gange om dagen, normalt ubemærket, medmindre der sker en forstyrrelse som f.eks. hoste.

Det er vigtigt at holde dine luftveje sunde. Regelmæssig motion, god kost og tilstrækkelig søvn hver dag er nøglen til at hjælpe dit åndedrætssystem med at fungere korrekt. Æteriske olier kan også støtte følelsen af frie luftveje og let vejrtrækning.* Hvis du leder efter en god måde at støtte dit åndedrætssystem på, kan du prøve olier som pebermynte, doTERRA On Guard® Lemon eller kardemomme.* Du kan også bruge doTERRA Air on the Skin® eller eukalyptus (fortyndet med fraktioneret kokosolie) for at opnå en kølende, beroligende fornemmelse.

Hvis en sæsonændring kan forberede dig på problemer, kan du prøve TriEase® Softgels Seasonal Blend dagligt for at støtte dit åndedrætssystem gennem årstiderne.

Top produkter

Videoer