Blog

Copaiba

Proteomisk evaluering af Copaiba

Artikel i et overblik

Man hører ofte om DoTERRAs banebrydende forskning i æteriske olier. En type forskning, proteomics, åbner mange nye muligheder inden for forskning i æteriske olier. Gennem proteomik har forskere været i stand til at undersøge doTERRA Copaiba æterisk olie og dens indflydelse på signalveje i kroppen. Selv om der er behov for mere forskning, giver denne undersøgelse indsigt i, hvordan den interne og aromatiske brug af Copaiba æterisk olie kan påvirke forskellige kropssystemer.

Hvad er proteomik, og hvorfor er det vigtigt?

Proteomik går et skridt videre i forhold til studiet af DNA og opbevaring og annotering af dets data (genomik) ved at fokusere på de proteiner, der produceres af en organisme. Inden for proteomforskning arbejder forskerne på at identificere proteiners funktion. Dette omfatter, hvordan proteiner ændrer sig og interagerer med alt omkring dem, herunder æteriske olier.

Æteriske olier er biologisk aktive forbindelser. Når de indføres i den menneskelige organisme, kan de påvirke alt, hvad de kommer i kontakt med. Gennem forskning har vi opdaget, at hver æterisk olie har et unikt biokemisk fingeraftryk. Dette er en manual, der viser, hvordan de påvirker signalveje og fremmer proteinaktivitet. Denne aktivitet kan påvirke strukturen og funktionen af vores kropsvæv. doTERRA samarbejder med forskningspartnere om proteomforskning for at finde ud af, hvordan æteriske olier kan påvirke vores kroppe, og for yderligere at forstå, hvordan vi kan bruge dem mest effektivt. Nu hvor du forstår vigtigheden af denne forskning, kan du se, hvordan forskerne fra doTERRA har brugt den til at undersøge Copaiba æterisk olie.

Undersøgelsen

doTERRA Senior Director of Research & Quality Control, Dr. Cody Beaumont, og forskningspartnere brugte proteomiske teknologier til at undersøge forbindelsen mellem et proteinkodende gen kendt som Akt3 og reguleringen af pI3K/Akt/mTOR-signalvejen i tilstedeværelsen af CPTG Copaiba æterisk olie. Denne cellulære vej påvirker mange cellulære funktioner og er afgørende for sund cellevækst, spredning og metabolisme2. Desuden ændrede forskerne ekspressionen af Akt3 i forskellige væv for at udvikle en bedre forståelse af, hvordan Copaiba kan påvirke signalveje i forskellige kropssystemer. De håbede, at de vævsspecifikke responsdata kunne bidrage til at styre fremtidige modeller for anvendelse af æteriske olier ved at give oplysninger om den optimale indgiftsvej.

Resultaterne

Dr. Beaumont og hans kolleger fandt, at Copaiba , afhængigt af cellevævet, havde stor indflydelse på pI3K/Akt/mTOR-signalering. For eksempel var de regulerende virkninger af Copaiba på signalvejen positive, hvor Akt3 er til stede (dvs. celler i centralnervesystemet og nyrerne). Mens de regulerende virkninger af Copaiba havde en negativ effekt i celler, hvor Akt3 var fraværende (lever). Det mest interessante er muligvis, at Akt3-ekspression ikke påvirkede virkningerne af Copaiba på andre signalveje i alle celletyper. Dette omfatter veje som JAK/STAT og MAPK, der påvirker celleproliferation og immunforsvaret.

Sammenfattende er Akt3-modulation sandsynligvis virkningsmekanismen for virkningerne af Copaiba på pI3K/Akt/mTOR-signalering. Det betyder, at det er vigtigt, hvordan den æteriske olie indtages for at opnå specifikke fordele. Den manglende indflydelse af Akt3-ekspression på JACK/STAT-vejen tyder på, at vi stadig har meget at lære om Copaiba , hvordan det interagerer direkte med endocannabinoidreceptorer (CB2R), og hvordan det påvirker inflammation og immunrespons. Selv om disse resultater er opmuntrende, er de eksperimentelle, og der er behov for mere forskning for at validere dem.

Hvad er de næste skridt?

doTERRA-forskere og deres forskningspartnere håber at kunne udvide disse resultater i den nærmeste fremtid for bedre at forstå, hvordan Copaiba virker. De næste skridt vil fokusere yderligere på, hvordan Copaiba påvirker cannabinoidreceptormedierede veje, og hvordan denne biokemiske påvirkning kan bruges til at støtte funktionen af forskellige kropssystemer.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto