Blog

Klinisk forskning

Hvorfor er klinisk forskning vigtig?

Klinisk forskning

Indtast ordene “æteriske olier” i søgefunktionen i en videnskabelig forskningsdatabase, og du vil få uendeligt mange sider med indhold. Alene i de sidste to årtier er der blevet offentliggjort mere end 10.000 undersøgelser af æteriske olier og deres indholdsstoffer i videnskabelige tidsskrifter med peer-review. I den moderne videnskabs historie har færre end 300 kliniske undersøgelser på mennesker, der evaluerer virkningerne af æteriske olier på den menneskelige organisme i en virkelig verden, fundet vej til videnskabelige tidsskrifter. Og næsten alle disse offentliggjorte kliniske forsøg blev udført i akademiske omgivelser af enheder uden forbindelse til industrien for æteriske olier. Manglen på klinisk forskning er en af hovedårsagerne til, at brugen af æteriske olier i mange år har spillet en marginal rolle i sundhedssamfundets øjne. Som det eneste navn inden for videnskab om æteriske olier ændrer doTERRA på egen hånd dette.

Hvad er klinisk forskning?

Ifølge National Institutes of Health (NIH) er klinisk forskning videnskabelig forskning, der involverer levende mennesker. I modsætning til eksperimentel forskning er det eneste formål med klinisk forskning at afgøre, om en bestemt behandling eller adfærd er et sikkert og effektivt middel til at skabe en sund forandring hos mennesker. Deltagere i kliniske forsøg på mennesker udsættes for nye stoffer (personlige plejeprodukter, kosttilskud, æteriske olier, lægemidler), nye behandlingsprocesser eller anvendelsesmetoder eller adfærdsændringer for at hjælpe forskerne med at indsamle data til at drage konklusioner om, hvad der er den sikreste og mest effektive måde at fremme et bestemt resultat på.

Hvorfor er klinisk forskning vigtig?

Klinisk forskning er vigtig, fordi den er direkte relevant for dig. Forskning udført i et laboratoriemiljø i ikke-levende organismer (in vitro), simuleret på en computer (in silico), på dyr (som doTERRA ikke udfører eller støtter) eller isolerede menneskelige celler (in vivo) giver indsigt i, hvad der kan ske, når et menneske udsættes for et nyt stof eller en ny behandling. Men resultaterne er ikke lige så effektive eller generaliserbare som klinisk forskning, fordi en agaropløsning i en petriskål er meget forskellig fra et menneske i dets naturlige miljø. Inden for medicin starter ethvert nyt farmaceutisk stof eller enhver ny behandling med et klinisk forsøg og skal opfylde accepterede tærskelværdier for sikkerhed og effektivitet for at få tilladelse til brug i USA af den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) . Personlig pleje, kosttilskud og komplementær medicin er lidt anderledes; da risikoen ved at bruge disse produkter generelt er minimal, er kliniske forsøg ikke påkrævet. Og det, der ikke er nødvendigt, bliver ikke ofte gjort. Kliniske forsøg er ekstremt komplekse, tidskrævende og dyre, og resultaterne bliver måske ikke altid som forskerne forventer eller ønsker. På grund af den høje risiko og de høje omkostninger er kliniske forsøg sjældne inden for æteriske olier, kosttilskud og personlig pleje. Resultaterne af eksperimentel forskning er ofte alt, hvad vi har at gå på med hensyn til disse produkters sikkerhed og effektivitet, men det er ikke tilfældet med doTERRA.

Klinisk forskning hos doTERRA

Besøg doTERRA's campus på et hvilket som helst tidspunkt af året, og du vil sandsynligvis se flere kliniske forsøg i gang. doTERRA har et helt team af forskere dedikeret til forskning og en særlig afdeling, der udelukkende er dedikeret til kliniske forsøg. Tidligere undersøgelser er allerede blevet offentliggjort, og doTERRA-forskere har gennemført syv kliniske undersøgelser af enkelte olier, nye blandinger og kosttilskud i de seneste måneder. Resultaterne af flere af disse kliniske forsøg vil resultere i videnskabelige publikationer. DoTERRA er ikke længere afhængig af eksperimentel forskning udført af eksterne organer. DoTERRA revolutionerer videnskaben om æteriske olier, personlig pleje og kosttilskud ved at demonstrere sikkerheden og effektiviteten af deres produkter gennem intern klinisk forskning. Så du kan være sikker på, at deres produkter er de mest gennemtestede og pålidelige i branchen.

Pålidelige kilder til forskning i æteriske olier

Siden 1950 er der blevet offentliggjort mere end 120.000 videnskabelige forskningsartikler om æteriske olier og deres kemiske bestanddele. Men det er først for nylig, at forskerne har erkendt de potentielle anvendelser af æteriske olier inden for sundhedspleje. De sidste to årtier har derfor været præget af en eksplosion i forskningen i æteriske olier. Tre fjerdedele af alle undersøgelser, der nogensinde er offentliggjort om æteriske olier, blev offentliggjort efter år 2000.

På trods af denne eksplosion af videnskabelig forskning er æteriske olier endnu ikke blevet integreret i den kliniske sundhedspleje. Dette skyldes til dels, at meget af forskningen, selv om den er lovende, stadig er eksperimentel, og at æteriske olier indtil videre betragtes som alternative og supplerende løsninger. Industrien for æteriske olier er også begrænset i sin måde at forklare fordelene ved æteriske olier på, fordi de ikke er registreret som lægemidler.

På grund af disse begrænsninger har mange brugere af æteriske olier og sundhedspersonale vist stigende interesse for at foretage personlig forskning for at hjælpe dem med at forstå egenskaberne ved æteriske olier.† Desværre findes der mange kilder på nettet, som indeholder oplysninger, der enten er vildledende, upræcise eller i bedste fald dårligt understøttet af videnskabelige resultater. Hos doTERRA opfordrer vi til brug af videnskabelig forskning for at validere den korrekte brug af æteriske olier. Vi har samlet en liste over pålidelige kilder, som du kan bruge til at uddanne dig selv om den biologiske aktivitet af æteriske olier. ††

PubMed

PubMed er et gratis søgeværktøj, som du kan bruge til at søge i MEDLINE-databasen, en enorm samling af forskning, der vedligeholdes af US National Library of Medicine (NLM) og National Institute of Health (NIH). PubMed er det foretrukne bibliotek for de fleste læger og videnskabsfolk, der søger efter forskning om ethvert sundhedsfagligt emne. To ulemper ved at bruge PubMed er, at nogle forskningsartikler ikke er med i MEDLINE-databasen, og at søgningen efter forskning i æteriske olier ofte kan blive sløret af uvedkommende undersøgelser. Mange af undersøgelserne i denne database er kun tilgængelige efter et betalt abonnement hos udgiveren.

Google Scholar

Google Scholar er også et gratis søgeværktøj, og du kan bruge det til at finde alle forskningsartikler på internettet. Mange af de undersøgelser, der vises i en Google Scholar-søgning, er kun tilgængelige med et betalt abonnement hos udgiveren. Ligesom PubMed kan en mulig ulempe være, at dine resultater bliver overskyllet med artikler, der ikke er relevante for din søgning.

AromaticScience

AromaticScience er en gratis database, der specifikt er dedikeret til publikationer om forskning i æteriske olier. Biblioteket indeholder en søgefunktion, resuméer af artikler og links til den fulde tekst. Ofte kan man kun få adgang til den fulde tekst med et betalt abonnement hos udgiveren. Nyligt offentliggjort forskning om æteriske olier offentliggøres dagligt på AromaticScience.††††

† Oplysninger fra eksperimentel forskning bør aldrig anvendes i stedet for eller i strid med instruktioner fra din læge.

†† Disse ressourcer er beregnet til personlig brug og må ikke bruges til at promovere eller sælge doTERRA-produkter.

††† AromaticScience er tilknyttet doTERRA, men har ikke til formål at fremme et bestemt mærke af æteriske olier.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto