Blog

Forskning i enebær

Enebær(Juniper Berry) indsamles fra den stedsegrønne busk Juniperus communis, en almindelig plante, der findes på hele den nordlige halvkugle. Dampdestillation af disse bær giver en æterisk olie, der hovedsagelig består af alfa-Pinen, med andre forbindelser som myrcene, sabinen, limonen og beta-Pinen i lavere koncentrationer. I en undersøgelse udført af doTERRA-forskere blev effekten af enebærolie på BioMAP® dermal fibroblast-systemet karakteriseret ved at måle proteinniveauer og kvantificere genekspression.

BioMAP-systemet er en molekylærbiologisk metode, som doTERRA-forskere har brugt til at undersøge, hvordan sund celleaktivitet blev understøttet af enebærolie i menneskelige hudceller. Ved at tilsætte visse faktorer til dyrkede hudceller fremkaldte forskerne et cellulært respons in vitro, der skulle efterligne et cellulært inflammatorisk respons in vivo. Nogle af de præ-inflammede hudceller blev udsat for æterisk olie fra enebær, mens andre blev ladt i fred.

Celler fra begge grupper blev sprængt op, og lysatet (celleindholdet) blev analyseret ved hjælp af to metoder. En af metoderne var en ELISA-test (enzyme-linked immunosorbent assay), en test, der måler niveauet af et specifikt protein. Ved hjælp af enzymbundne antistoffer forårsager en ELISA-test en farveændring i den testede opløsning. Intensiteten af farveændringen angiver koncentrationen af det specifikke protein. De proteiner, der var af interesse i denne undersøgelse, var biomarkører, der vides at blive forøget (produceret i overskud) i en celle under inflammatoriske forhold. Han og hans medarbejdere fandt, at celler, der blev udsat for enebær, havde signifikant lavere niveauer af 7 ud af 17 biomarkører sammenlignet med celler, der ikke blev udsat for den æteriske olie.

RNA-mikroarray-analyse er et kraftfuldt værktøj, der gør det muligt at evaluere genekspression på hele genomet. RNA fungerer som et budbringermolekyle, der formidler produktionen af proteiner fra DNA. For eksempel vil en celle, der producerer meget kollagen, sandsynligvis have en masse RNA, der koder for kollagen. Ligesom DNA består en RNA-streng af baser, der kan parre sig med andre baser i en komplementær RNA-streng. Komplementære RNA-strenge mødes og klæber sammen.

I dette forsøg blev de komplementære sekvenser af 21 224 gener bekræftet på en mikroarray-plade. Efter isolering af total RNA fra cellelysatopløsningen blev RNA-opløsningen dryppet på en mikroarrayplade, hvilket resulterede i sammenfletning af komplementære strenge. Dette gjorde det muligt at påvise de sekvenser, der var til stede i prøven. Resultaterne fra RNA-mikroarrays viste, at signalveje relateret til stofskifte, inflammation, sårheling, cellebiologi og immunrespons var stærkt påvirket.

Disse eksperimentelle resultater tyder på, at enebær æterisk olie understøtter sund hud og immunforsvar, fremmer normal cellulær sundhed og metabolisme og understøtter et sundt inflammatorisk respons. *

BioMAP® er et registreret varemærke tilhørende DiscoverX Corporation.

*Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto