Blog

Citrongræs

Forskning i citrongræs

Æterisk olie af citrongræs fra Cymbopogon flexuosus består hovedsagelig af monoterpenoidet citral. I en original undersøgelse udført af doTERRA-forskere blev effekten af citrongræs på BioMAP® hudfibroblast-systemet karakteriseret ved hjælp af ELISA-analyser af biomarkører og RNA-mikroarrays til måling af proteinniveauer og kvantificering af genekspression.

BioMAP-systemet gjorde det muligt for doTERRA-forskere at undersøge, hvordan sund celleaktivitet blev understøttet af æterisk olie af citrongræs. Forskerne tilføjede visse faktorer til dyrkede menneskelige hudceller og fremkaldte et cellulært respons in vitro, som forventedes at ligne et cellulært inflammatorisk respons in vivo. Derefter blev nogle af cellerne udsat for æterisk citrongræsolie, mens andre blev ladt i fred.

Begge grupper af celler blev lyseret (taget fra hinanden), og deres indre indhold blev analyseret med enzyme-linked immunosorbent assays (ELISA'er). ELISA'er er test, der anvender antistoffer til at påvise et specifikt protein og måle dets koncentration i prøven. De proteiner, der er af interesse i denne undersøgelse, er biomarkører, der vides at blive forøget (produceret i overskud) under inflammatoriske processer i en celle. VCAM-1, IP-10, I-TAC, MIG, kollagen I og III, EGFR og PAI-1 var nogle af de 17 biomarkører, der blev undersøgt.

Han og hans medarbejdere fandt, at celler, der var udsat for citrongræs, havde signifikant lavere niveauer af 11 ud af 17 biomarkører sammenlignet med celler, der ikke var udsat for citrongræs. Andre forsøg viste, at genekspressionen (målt ved RNA-niveauer) i disse celler også var væsentligt ændret. Veje i forbindelse med vævsomdannelse og inflammation blev også påvirket.

Resultaterne af denne spændende undersøgelse tyder på, at æterisk citrongræsolie faktisk hjælper med at støtte sund hud, et sundt immunforsvar og et generelt cellulært velvære.*

BioMAP® er et registreret varemærke tilhørende DiscoverX Corporation.

*Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto