Blog

Klinisk forskning

Farmakologi af æteriske olier

På trods af tusindvis af års historisk brug, årtiers moderne forskning og tusindvis af peer-reviewede videnskabelige undersøgelser, der beskriver fordelene ved æteriske olier, er forståelsen af de mest effektive anvendelsesmetoder (især intern brug) og den mængde, der er nødvendig for at opleve disse fordele, stadig i sin vorden. FDA klassificerer ikke æteriske olier som “lægemidler”, men på grund af deres virkninger på kroppen er vi nødt til at bruge de samme rammer, som bruges til at undersøge lægemidler, nemlig farmakologisk forskning, for at udvikle effektive anvendelsesmodeller. Dr. Cody Beaumont PhD, Sr. Direktør for forskning og kvalitetskontrol, diskuterede nogle af de første resultater af doTERRAs banebrydende farmakologiske forskning.

De to grene af den farmakologiske forskning

Der er to hovedgrene af farmakologiske undersøgelser. Kort sagt er farmakokinetik en undersøgelse af, hvordan en organisme (i doTERRAs tilfælde et menneske) påvirker et stof. Farmakodynamik er studiet af, hvordan et stof påvirker en organisme. Som Dr. Beaumont siger, “farmakokinetik og farmakodynamik (PK/PD) er ligesom anatomi og fysiologi eller kvalitetssikring og -kontrol; man kan ikke rigtig kende det ene uden det andet”. I farmakologisk forskning ser vi primært på, hvordan et stof (æteriske olier) efterligner eller påvirker normale fysiologiske (normal menneskelig funktion) eller patologiske (relateret til en sygdomstilstand) processer. Disse omfatter generelt syv specifikke handlinger: stimulerende handling, dæmpende handling, blokering eller modvirkning af en handling, stabilisering af en handling, udveksling/udskiftning eller opbevaring af stoffer som reserver, styring af gavnlige kemiske reaktioner eller styring af skadelige kemiske reaktioner.

Farmakologisk forskning hos doTERRA

Undersøgelsesdesignet for det farmakologiske arbejde, der udføres hos doTERRA, er enkelt og standardiseret, men alligevel banebrydende, fordi det aldrig er blevet udført med æteriske olier. Deltagerne i undersøgelsen får en bestemt dosis (til internt brug), hvorefter der tages blodprøver, som analyseres på bestemte tidspunkter for tre målinger:

Cmax: den højeste koncentration af stoffet i blodet inden for et givet område af kroppen efter indgift og før en anden dosis.

Cmin: den laveste koncentration af stoffet i blodet inden for et givet område af kroppen efter indgift og før en anden dosis.

Halveringstid: den tid, der er nødvendig for at halvere koncentrationen af stoffet i blodet.

Resultaterne

Under forberedelsen af aftalen blev dataindsamlingen afsluttet for tre stoffer, der indeholder æteriske olier: gurkemeje, Copaiba softgels og en kapsel med 300 mg lavendel. Kombinationen af æterisk gurkemejeolie og gurkemejeekstrakt viste sig at være et gyldigt svar på det største problem med de fleste gurkemejeekstrakttilskud: høj biotilgængelighed uden risiko for toksicitet. Vi har også fundet ud af, at fuldstændig absorption af Copaiba Softgels sker inden for to timer. Med lavendelkapsel opnåede den dominerende ingrediens, linalool, en chokerende hurtig eliminering med en halveringstid på en time.

Hvad betyder det for mig?

Med en bedre forståelse af koncentrationen (max. og min.) og halveringstiden for de aktive terapeutiske stoffer eller stoffer af interesse kan doTERRA vurdere doseringen mere nøjagtigt. Med dataene om halveringstiden kan vi bestemme doseringsintervallet for at opretholde de ønskede virkninger på den mest effektive måde. Når vi kender de farmakokinetiske parametre for et stof, kan vi skræddersy fordelene specifikt til de behov, som den person, der bruger den æteriske olie, har. Og disse oplysninger er ikke kun værdifulde for folk, der bruger æteriske olier i hjemmet, men giver også et evidensgrundlag for brug i kliniske sammenhænge. Med disse oplysninger til rådighed for lægerne kan de føle sig trygge ved at bruge æteriske olier som et supplement eller endog som et alternativ til nuværende behandlinger, vel vidende at de har gennemgået den samme videnskabelige evaluering for at bestemme effektivitet og sikkerhed.

Fremtiden for æteriske olier

Næste skridt er yderligere dataindsamling, hvor der indsamles disse farmakokinetiske og farmakodynamiske data for flere æteriske olier og for de enkelte forbindelser, som de æteriske olier består af. Derefter en række publikationer, som vil give det videnskabelige og medicinske samfund mulighed for at evaluere og dele resultaterne. Denne kraftfulde forskning vil ændre den måde, hvorpå æteriske olier opleves, bruges og opfattes, og vil gøre det muligt for doTERRA at udvikle evidensbaserede anvendelsesmodeller og fortsætte med at levere de mest effektive æteriske olier på markedet.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto