Blog

Eukalyptus

Eucalyptol (cineol)

Introduktion

1.8 – Cineol er en mono-terpenether, som er den vigtigste kemiske bestanddel af æterisk olie af eukalyptus. Det findes også i æteriske olier fra Melaleuca, Basilikum, Rosmarin, Salvie og Pebermynte. 1,8-cineol, der ofte kaldes eukalyptol, har en kamferlignende aroma og en behagelig krydret smag. Det bruges ofte som smagsstof i bagværk, kager og drikkevarer, men det har vist sig at være meget giftigt. Ud over de mange anvendelsesmuligheder i fødevareindustrien har nyere forskning vist, at 1,8-cineol kan have nogle spændende sundhedsmæssige fordele.

Intern brug

Selv om det ikke er sikkert at indtage store mængder, har et lavere indtag af 1,8-cineol vist sig at have flere sundhedsfremmende egenskaber. Som en bestanddel af den æteriske olie af Melaleuca og alene kan 1,8-cineol hjælpe med at berolige og støtte sunde luftveje.* For daglig støtte til sunde luftveje, prøv at tilføje en dråbe rosmarin til et glas vand eller te, eller tilsæt en dråbe til kødretter.* Eksperimentel forskning tyder på, at 1,8-cineol kan give antioxidantstøtte, når det indtages indvendigt.* For en forfriskende smag og ekstra antioxidantstøtte, tilføj et par dråber Basilikum eller Tilsæt rosmarin til dine italienske yndlingsretter.

Nuværende anvendelse

Æteriske olier med et højt indhold af 1,8-cineol er kendt for deres store fordele ved lokal anvendelse, især med hensyn til hudens sundhed, men der er flere egenskaber, som du måske ikke er klar over. Eksperimentel forskning tyder f.eks. på, at 1,8-cineol kan have overfladerensende egenskaber. Et par dråber Melaleuca eller Eucalyptus i en glassprayflaske med vand er en god måde at tørre overflader i badeværelset og køkkenet af på, samtidig med at det efterlader en stimulerende duft. Desuden tyder eksperimentel forskning på, at 1,8-cineol kan virke som insektskyts, når det anvendes aromatisk eller topisk. Før du går en tur, kan du drage fordel af 1,8-cineolets insektbekæmpende egenskaber ved at påføre et par dråber rosmarin eller pebermynte på dine arme og ben.

Selv om det hovedsageligt er relateret til eukalyptus og dets respiratoriske fordele, når det opleves aromatisk, findes 1,8-cineol faktisk i flere andre æteriske olier og har et bredt spektrum af egenskaber afhængigt af anvendelsesmodellen. Hvis du vil opleve disse fordele, kan du eksperimentere med Melaleuca, basilikum, rosmarin og andre 1,8-cineolholdige æteriske olier i din madlavning, rengøring og udendørs aktiviteter.

* Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto