Blog

Frankincense

dōTERRA Frankincense undersøgelse

Frankincense æterisk olie er fremstillet af saften fra Boswellia træet. I det gamle Arabien blev røgelsesharpiks ofte brugt i traditionel sundhedspraksis. I en nyere undersøgelse undersøgte doTERRA-forskere effekten af Frankincense æterisk olie på menneskelige hudceller ved hjælp af BioMAP® fibroblast-systemet på huden.

BioMAP-systemet er en molekylærbiologisk metode, som forskerne brugte til at undersøge, hvordan sund celleaktivitet blev understøttet af Frankincense æterisk olie i menneskelige hudceller. Ved at tilsætte visse faktorer til dyrkede hudceller fremkaldte forskerne et cellulært respons in vitro, der skulle efterligne et cellulært inflammatorisk respons in vivo. Nogle af de præ-inficerede hudceller blev udsat for Frankincense æterisk olie, mens andre blev ladt i fred.

Celler fra begge grupper blev sprængt op, og lysatet (celleindholdet) blev analyseret ved hjælp af to metoder. En af metoderne var en ELISA-test (enzyme-linked immunosorbent assay), en test, der måler niveauet af et specifikt protein. De proteiner, der var af interesse i denne undersøgelse, var biomarkører, der vides at blive reguleret (produceret i overskud) i en celle under inflammatoriske forhold. Han og hans medarbejdere fandt, at celler, der blev udsat for Frankincense, havde signifikant lavere niveauer af tre biomarkører end celler, der ikke blev udsat for den æteriske olie. Celler, der blev udsat for Frankincense, havde signifikant lavere niveauer af interferon gamma-induceret protein 10 (IP-104), kollagen III og intracellulært celleadhæsionsmolekyle 1 (ICAM-1), som alle er involveret i inflammation og vævsremodellering. De havde også lidt lavere niveauer af PAI-I, serinproteinaseinhibitor og inhibitor af vævsplasminogenaktivator (tPA) og urokinase (uPA), som begge er involveret i genopbygningen af vævet. Celleproliferation faldt også betydeligt i celler, der blev udsat for æterisk olie af Frankincense.

RNA-mikroarray-analyse er et effektivt værktøj, der giver forskere mulighed for at måle niveauerne af forskellige messenger RNA-transskriptioner. RNA-niveauer giver et groft skøn over niveauerne af forskellige proteiner. RNA-budbringersekvenser laves direkte fra generne i cellens DNA. RNA indeholder instruktioner til ribosomer, de molekylære maskiner, der syntetiserer cellens proteiner. Da hvert protein er kodet af en anden messenger RNA-sekvens, er niveauerne af en specifik RNA-sekvens normalt korreleret med niveauerne af proteinet. For eksempel vil høje niveauer af VCAM-1 RNA-transskriptioner være til stede i en celle med høje niveauer af VCAM-1-protein. I dette forsøg blev niveauerne af 21 224 RNA-sekvenser målt. De gener, der blev identificeret fra RNA-mikroarray-resultaterne, viste, at signalveje relateret til inflammation, sårheling og immunrespons blev kraftigt påvirket i celler, der blev udsat for Frankincense-olie.

Tilsammen tyder resultaterne af disse eksperimenter på, at Frankincense æterisk olie understøtter et sundt immunforsvar, fremmer den generelle sundhed af huden og understøtter et sundt inflammatorisk respons i hudcellerne.*

 

*Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forebygge nogen sygdom.

Varekurv

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
The rating of www.aromapro.nl/ at WebwinkelKeur Reviews is 8.0/10 based on 3 reviews.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto