Blog

Bergamot

dōTERRA Bergamot undersøgelse

Introduktion

Hvis du ikke har en diffuser på dit skrivebord på arbejdet og på dit natbord derhjemme, ved du ikke, hvad du går glip af. En af de sikreste og mest omkostningseffektive måder at slappe af og øge positive følelser på er ved at inhalere æteriske olier. I en nyere undersøgelse foretaget af doTERRA-forskere blev de humørfremmende egenskaber af CPTG® Bergamot æterisk olie testet i et meget stressende miljø.

Undersøgelsen

Troen på bergamot æterisk olies evne til at påvirke humøret er ikke ny. Tidligere forskning har givet stærke beviser for, at den kan virke opløftende og stressreducerende, når den inhaleres i en række forskellige miljøer. Disse virkninger menes hovedsageligt at skyldes bergamottens høje koncentration af monoterpenerne limonen, linalylacetat og linalool.

Forskerne hos doTERRA ønskede at undersøge, hvordan diffusion af æterisk bergamotolie ville påvirke stemningen i venteværelset på et center for psykisk sundhed. I løbet af den otte uger lange undersøgelse blev fire vandløse diffusorer placeret ude af syne i venteværelset 15 minutter før patienternes ankomst. I uge 1, 3, 5 og 7 blev æteriske olier spredt, mens diffusoren i uge 2, 4, 6 og 8 kun var fyldt med destilleret vand. De 57 deltagere blev bedt om at sidde i venteværelset i i alt 15 minutter og blev bedt om at udfylde et valideret spørgeskema, inden de gik videre til deres aftale.

I alt 45 deltagere besvarede spørgeskemaet i løbet af forsøgsperioden med diffusion af æteriske olier, mens 12 deltagere besvarede spørgeskemaet i løbet af diffusionsperioden med destilleret vand (kontrol). Det blev konstateret, at deltagerne i testgruppen havde højere score for positiv påvirkning (17 procent højere) og lidt lavere stigninger i score for negativ påvirkning (de rapporterede en mindre stigning i negative tanker) sammenlignet med kontrolgruppen. Der var heller ingen bivirkninger ved diffusion. Disse resultater var i overensstemmelse med eksisterende forskning om virkningen af aromaterapi med æterisk bergamotolie i andre sammenhænge.

Konklusion

Har du haft en lang dag på kontoret? Er du stresset af børn? Vi oplever alle stress og ubehag fra tid til anden. Forskning viser, at et par dråber æterisk bergamotolie i din diffuser kan være en god mulighed for at fremme positiv tænkning og en følelse af ro.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto