Blog

Copaiba CBD

Copaiba æterisk olie fra doTERRA.

Copaiba æterisk olie fra dōTERRA indeholder en vigtig kemisk komponent, beta-caryophyllen (BCP). Dette kemikalie kan beskytte nerveceller og er gavnligt for hjerte-kar-systemet og immunsystemet. I denne blog fortæller Tanja om de kraftfulde virkninger af Copaiba olie fra doTERRA.

Udvinding af copaiba

Copaiba æterisk olie fra dōTERRA er udvundet fra Copaiba træer i Amazonas regnskov. Den æteriske olie er dampdestilleret fra Copaiba oleoresin, et stof, der består af harpiks og æterisk olie. Indsamlingsprocessen af oleoresinen er unik blandt æteriske olier; den tappes fra træet på samme måde som ahornsirup. Oleoresinen bliver derefter dampdestilleret for at fremstille den æteriske olie.

Copaiba

Det endocannabinoide system

Endo betyder “indefra”. Effekten af cannabis er også kendt som “runners high”, en lykkelig følelse, som du kan få efter intens træning. Endocannabinoider er de kemiske budbringere, der fortæller din krop, at den skal sætte forskellige processer i gang, og hvornår de skal stoppe. De hjælper med at opretholde en optimal balance i kroppen, også kendt som homøostase. Videnskaben er stadig i gang med at undersøge, hvordan alle de molekylære mekanismer i ECS fungerer.

Det psykoaktive THC (Tetrahydrocannabinol) blev først opdaget i 1960'erne. Forskerne ønskede hurtigt at få viden om, hvordan THC virker, og om vores kroppe kan producere lignende stoffer. Der blev således fundet endocannabinoide molekyler som f.eks. anandamid. Navnet anandamid kommer fra sanskritordet ‘Ananda', der betyder lyksalighed; Anandamid betyder lyksalighedsmolekyle. ECS er aktivt i alle, fra undfangelsen til slutningen af livet.

Cannabinoidreceptorer

Cannabinoidreceptorer findes overalt i kroppen. De har derfor en bred vifte af funktioner. Visse receptorer er dog mere koncentreret i bestemte områder. CB1-receptorer findes hyppigt i centralnervesystemet. CB2-receptorer er mere almindeligt forekommende i det endokrine system, på immunceller, i mave-tarmkanalen og i det perifere nervesystem. Mange håndkøbsmedicin virker gennem cannabinoidreceptorer for at lindre smerter, for eksempel. Paracetamol er et af disse lægemidler. Mangfoldigheden af receptorsteder viser, hvor vigtige endocannabinoiderne er for kroppens daglige funktion.

De hjælper med at arrangere:

 • Søvn
 • Appetit, fordøjelse, sult
 • Stemning
 • Muskuloskeletalt
 • Immunfunktion
 • Reproduktion og frugtbarhed
 • Glæde og tilfredshed i livet
 • Smerter
 • Hukommelse
 • Temperaturregulering

Copaiba for dit helbred

Når kroppen ikke producerer nok endocannabinoider eller ikke kan regulere dem korrekt, er du mere modtagelig for sygdomme, der påvirker en eller flere af de funktioner, der er nævnt ovenfor. Det er her, vi kan give kroppen en hjælpende hånd ved at bruge aromaterapi. Ved hjælp af plantecannabinoider, som de findes i doTERRAs æteriske olie Copaiba, kan vi støtte kroppen og fremme sundhed og velvære.

Tetrahydrocannabinol

Plantecannabinoider er potente og har en bred vifte af anvendelsesmuligheder for sundheden. Lovgivning, renhed og styrke står dog i vejen for disse fordele. Fordi THC binder direkte til cannabinoidreceptorer (CB1) på neuroner i forskellige hjerneområder, opstår der forstyrrelser i tankeprocesserne. Det kan også forstyrre en persons evne til at lære og udføre komplekse opgaver. THC forstyrrer også balancen, kropsholdningen, koordinationen og påvirker reaktionstiden. Psykoaktivt THC virker ved at efterligne kroppens egne endocannabinoider.

Der er ingen THC i Copaiba, hvilket betyder, at der ikke er nogen psykoaktive virkninger, og at besiddelse er helt lovlig.

Beta-carophyllen i Copaiba

BCP eller også beta-carophyllen (som i den æteriske olie Copaiba) har mange af de samme sundhedsmæssige fordele som andre cannabinoider, men uden at binde sig til CB1-receptorerne i hjernen som THC. BCP binder derimod til CB2-receptorer og understøtter en sund funktion af nervesystemet, et sundt immunsystem og en sund funktion af forskellige organer som nyrer og lever. Det har også en lindrende virkning på nervøse følelser.

CB2-aktivering er korreleret med BCP-koncentrationen, og CBD-olie består af 35 % BCP, mens Copaiba har 55 % BCP. Et skift til Copaiba æterisk olie kan give endnu mere lindring.

BCP'er findes i mange andre fødevarer og endda i andre æteriske olier (f.eks. sort peber), men koncentrationen i disse produkter kommer ikke i nærheden af koncentrationen eller renheden i Copaiba fra dōTERRA.

Brug Copaiba dagligt

 • Brug Copaiba aromatisk i en diffusor. Kombiner 2 dråber Copaiba, 2 dråber Fennikel og 1 dråbe Enebær før sengetid.
 • Anvend Copaiba lokalt for dens mange fordele for huden.
 • Brug basisolie og 2-3 dråber Copaiba til massage af børnenes ryg. Dette bidrager til en god nattesøvn.
 • Dryp to dråber under tungen for at opnå en beroligende virkning, før du sover.

Copaiba virker så godt og komplementært, at Dr. Hill har udvidet sine daglige olieanbefalinger til at omfatte 1 dråbe Copaiba plus 1 dråbe Frankincense om morgenen.

Få snart fat i en flaske Copaiba for at nyde alle de vidunderlige sundhedsmæssige fordele uden bivirkninger!

Er du inspireret og ønsker at komme i gang med olierne?

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto