doTERRA Cananga æterisk olie (15ml)

 52,00

  A
  Aromatic
  T
  Topical
  I
  Internal
  N
  Neat

Ligesom Ylang Ylang hjælper Cananga æterisk olie med at reducere stress og fremme ro. Cananga er beroligende for nervesystemet* og huden.

Hvad bruges Cananga æterisk olie til?

Cananga æterisk olie er beroligende og kan hjælpe med at reducere følelser af angst eller stress. Den hjælper naturligt med at forbedre humøret og fremme følelser af balance og fred. Anvendt indvendigt støtter Cananga den cellulære funktion og beroliger nervesystemet.* Den støtter også den generelle immunfunktion i hele kroppen.*

Hvad er forskellen mellem Ylang Ylang og Cananga?

Cananga og Ylang Ylang æterisk olie stammer fra samme træart. Cananga er den makrophylla-variant af Cananga odorata, mens Ylang Ylang kommer fra den ægte variant af Cananga ordorata.Den største forskel i den æteriske olie fra de to sorter er, at Cananga har et større indhold af den kemiske forbindelse Beta-caryophyllen. Beta-caryophyllen understøtter en sund cellefunktion* og er særligt beroligende for huden. Det understøtter også en sund nerve- og immunfunktion.*

Hvor kommer Cananga æterisk olie fra?

Den æteriske olie kommer fra blomsten af Cananga-træet. Disse blomster er hængende med smalle, grøngule kronblade. Blomsterne kan høstes fra træet ca. hver anden måned, men den bedste årstid er i sommermånederne, primært mellem juni og august.Blomsterne høstes tidligt om morgenen, omkring solopgang, for at undgå at solen skinner for længe på blomsterne, hvilket ville få den æteriske olie til at fordampe. Kort efter høsten destilleres blomsterne til æterisk olie. 

Historie

De gule blomster fra Cananga-træet, der er hjemmehørende i det tropiske Asien, har været brugt i traditionel praksis i århundreder. I dag lægger indoneserne stadig Cananga-blomster på puderne til nygifte som en velsignelse af en lykkelig forening. Canangas rige historie og kraftfulde virkninger skyldes i høj grad dens høje koncentration af beta-caryophyllen, som er et hudberoligende stof, der findes i mange æteriske olier, herunder Frankincense, Copaiba og Ylang Ylang. Cananga har fornyende egenskaber, der kan forynge hudens udseende, når den anvendes lokalt. Canangas lette, blomstrede duft kan have en beroligende, beroligende og opløftende effekt, når den spredes.Ligesom Ylang Ylang hjælper Cananga æterisk olie med at reducere stress og fremme ro. Cananga er beroligende for nervesystemet* og huden.

Tips til brug:

 • Tilsæt et par dråber til et varmt bad med Epsom-salt.
 • Tag et til to dråber indvendigt for at berolige nervesystemet.*
 • Brug et par dråber i din næste diffuserblanding før sengetid for at opnå ekstra beroligende virkninger.
 • Påføres lokalt for at berolige huden og hjælpe den med at se klar og sund ud.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.