Blog

Bliv afslappet med doTERRA Adaptiv

“Beroligende”, “afslappende”, “reducerer følelser af stress”, “fremmer opløftende følelser” osv. er udtryk, der ofte forbindes med aromatisk brug af æteriske olier, og der er en hel del forskning, der understøtter disse påstande. Men den kliniske forskning i æteriske oliers evne til at hjælpe os med at klare udfordringer og håndtere daglige stressfaktorer – at tilpasse os – er ret begrænset. På Together Convention 2019 diskuterede Nicole Stevens, direktør for olieforskning og formulering, hvordan hendes team ændrer dette med en ny proprietær blanding og flere innovative (om end stressende) kliniske forsøg.

Adaptiv™ Calming Blend er resultatet af mange års forskning og formulering. Det endelige produkt understøttes af klinisk forskning udført af doTERRA's eget team af forskere. Som forberedelse til lanceringen af den nye Adaptiv-produktserie blev doTERRA's globale campus gasset med videnskab, da flere kliniske forsøg var i gang. Adaptiv-undersøgelsen af æteriske olieblandinger var en milepæl for doTERRAs kliniske forskningsteam; den involverede et større antal doTERRA-forskere (mere end 10) end nogen anden intern undersøgelse, det var den første undersøgelse, der involverede psykologiske elementer (stress), den omfattede de yngste forskningsdeltagere i nogen doTERRA-undersøgelse (så unge som 12 år), og den undersøgte noget, som vi alle står over for: STRESS.

Vi vil, vi vil…STRESS DIG

Deltagerne i Adaptiv-forsøget fik kun at vide, at de skulle teste et nyt doTERRA-produkt, og at de først skulle kvalificere sig til at blive produkttester ved at gennemføre to vurderinger. Deltagerne blev randomiseret og placeret i to separate rum, hvor Adaptiv blev uddelt i det ene rum og placebo i det andet rum. Til deltagernes skræk var vurderingerne en kombination af matematiske opgaver og ordopgaver, som gradvist steg i sværhedsgrad. Der var i alt 15 spørgsmål med en tidsbegrænsning på 12 minutter. Desuden blev der projiceret et nedtællingsur på væggen i hvert rum. Efter at have afsluttet den ene vurdering gik deltagerne over i det andet rum og tog den anden vurdering. Under begge vurderinger bar hver person et pulsoximeter til at måle sin hjerterytme og en temperaturstrimmel på panden for at måle den autonome reaktion på det stressfremkaldende miljø. Efter vurderingerne besvarede alle deltagerne en række spørgsmål om, hvordan de havde det under testen.

Hvad har vi fundet?

Resultaterne overraskede selv dem, der var med til at formulere Adaptiv-blandingen. Selv om den endelige statistiske analyse er undervejs, var der nogle klare tendenser i de første data. Nicole Stevens bemærkede en sådan tendens under sin præsentation på Together Convention 2019. Med hensyn til testresultaterne, som ikke var særlig høje i betragtning af testens sværhedsgrad, scorede mange deltagere alligevel højere, når de gennemførte testen i Adaptiv-rummet. Den gennemsnitlige puls var også lavere og mere ensartet, når Adaptiv blev uddelt.

De mest interessante var de subjektive vurderinger. Der er objektive fysiologiske karakteristika ved stress (f.eks. hjertefrekvens, blodtryk osv.), men stress er også psykologisk; hvis du føler dig mindre stresset… ja, så er du mindre stresset. Deltagerne selv rapporterede mindre stress og angst, når de gennemførte vurderingen i Adaptiv-rummet, selv om de ikke anede, hvilket rum de var i, eller hvad der blev uddelt. Der var også en lille gruppe deltagere, der deltog i et omfattende klinisk forsøg med Adaptiv™Calming Blend Capsules. Disse deltagere rapporterede de laveste stressniveauer af alle. Da produkterne er formuleret til at blive brugt sammen, var den potentielle synergi mellem olieblandingen og kosttilskuddet præcis, hvad vi forventede (og håbede) at se.

Men lugten?

Husk, at deltagerne i undersøgelsen meldte sig frivilligt, fordi de fik at vide, at de ville være produkttestere, og at vi ikke ville svigte dem. Efter testdelen blev deltagerne præsenteret for tre forskellige blandinger og blev spurgt, hvordan de kunne lide hver blanding, og hvordan den påvirkede deres følelser. Den ægte Adaptiv var den klare vinder, idet de fleste deltagere gav den 8 eller 9 point (på en skala fra 1 til 9). Som afslutning på produkttesten blev deltagerne bedt om at beskrive, hvordan de følte sig ved lugten af alle tre blandinger af æteriske olier. Husk, at de ikke havde fået at vide, hvad produktet hed, hvilken af de tre der var Adaptiv, eller hvad Adaptivs forventede fordel var. Ordene rolig, indholdsrig, positiv og glad blev brugt flere gange.

Hvad kommer nu?

Evalueringen af Adaptiv-produktlinjen sluttede ikke med dette stressende kliniske forsøg. DoTERRA-forskere havde også travlt med at undersøge olieblandingens effektivitet i institutionelle omgivelser, gennemføre et klinisk forsøg med 80 deltagere i kosttilskud og arbejde sammen med vores forskningspartnere om en proteomisk evaluering af, hvordan kapslerne påvirkede hjernecellerne på molekylært niveau. Alle data er i øjeblikket ved at blive underkastet en endelig statistisk analyse og vil forhåbentlig blive offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift for den brede offentlighed i den nærmeste fremtid. Glem ikke at følge doTERRA Science på de sociale medier for at få opdateringer om udgivelsen.

Adaptiv Calming Blend er den præcise løsning til at hjælpe dig med at håndtere hverdagens stressfaktorer. Uanset om det er en vanskelig prøve eller bare et normalt liv, kan du putte et par dråber Adaptiv i forstøveren for at fremkalde følelser af ro og afslapning og hjælpe krop og sind med at holde sig i balance.

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto