Blog

Opdag og brug dit kærlighedssprog!

At opleve eller ikke opleve kærlighed kan have stor indflydelse på dit helbred. Mange af os bærer rundt på en skade i dette område, hvilket får os til at opleve stress, som påvirker både vores mentale og fysiske helbred negativt. Kærlighed og samhørighed er essentielle behov; uden dem oplever vi ofte en følelse af mangel og rastløshed.

“Kærlighed er et verbum” er måske de vigtigste ord, jeg har haft det privilegium at lære i mit liv. Og det gælder ikke kun forholdet til din partner, men også hvordan du håndterer dig selv (tænk på egenomsorg eller faktisk SELVFØLELSE), som virkelig kræver tid og engagement fra dig. Også forholdet til dine børn og faktisk alle dine relationer!

Forhold kan være ret komplicerede. Kommunikation spiller en meget vigtig rolle. Det er ikke altid let at forstå hinanden, men I kan lære at gøre det og dermed styrke jeres forhold betydeligt. Det starter med dig selv: Hvor godt kender du dine egne ønsker og behov? Dvæler du nogensinde ved det? Eller har du (lært) i din barndom, at det, du vil have, er mindre vigtigt end det, andre vil have? Så kan du hurtigt komme i minus, når det gælder om at opleve kærligheden. Brug derfor mere tid på at blive bevidst om, hvad der betyder noget for dig, så du kan føle dig elsket.

Har du hørt om “De 5 kærlighedssprog”? Hvis du aldrig har hørt om det, er de 5 kærlighedssprog fem forskellige måder at udtrykke og modtage kærlighed på. Din partner gør det måske på en helt anden måde end dig, men hvis I ved, hvilket sprog I foretrækker, kan det bidrage til mere lykke og tilfredshed i jeres forhold.

De 5 kærlighedssprog:

  • Ord med bekræftelse
  • Kvalitetstid
  • Handlinger i tjeneste
  • Gaver
  • Fysisk berøring

“Dette koncept blev udviklet af Gary Chapman, Ph.D. i sin bog De 5 kærlighedssprog: Hemmeligheden bag den kærlighed, der varer ved, som han skrev på baggrund af sine erfaringer som ægteskabsrådgiver. Det er ikke alle, der kommunikerer kærlighed på samme måde, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvordan vores omgivelser ønsker at blive elsket, så vi kan elske dem så godt som muligt.

Olietip: Diffuser-blandinger
Kom nogle dråber af
Grøn mandarin
(olie af ubetinget kærlighed),
timian
(følelsesmæssigt frigørende) og
sibirisk gran
(frisk perspektiv) i din diffuser og dyk ned i denne bog, eller endnu bedre, lyt til lydbogen sammen med din partner.

Følelsesmæssig intimitet, bekræftelse af hinandens følelser, at man holder af hinanden og er interesseret i hinandens følelser.

En Connection-blanding for mere forbindelse til at rodfæste alle disse former for intimitet er Black Sp ruce, Lavender og
vild appelsin
. Kom 2-3 dråber i din diffuser, eller lav din egen roll-on-blanding, som du kan tage med dig på farten!

Skal vi se på kærlighedssprogene et for et og finde olier, som kan støtte os i dette? Kom og læs videre!

1) Bekræftende ord
Jeg var lige så dårlig til at give komplimenter, som jeg var til at modtage dem. I mellemtiden er det anderledes. Jeg elsker at give komplimenter! Det skal være ægte og komme fra hjertet, ellers virker det ikke!

Du kan give en persons dag en helt anden drejning ved at give dem en lille kompliment. Og det samme gælder selvfølgelig for dig selv!

Det er altid særligt rart at høre venlige ting fra dem, vi elsker, ikke sandt?

Hvis du er en person, der har dette som kærlighedssprog, sætter du pris på verbale bekræftelser af hengivenhed. Skriftlige og mundtlige ord hjælper dig med at føle dig set, forstået og værdsat.

Tip om olie :
Lavendel
er olien til kommunikation og
Spearmint
olien for selvsikker tale er to gode værktøjer til at hjælpe med det verbale udtryk.

De kan være nyttige til at fortælle nogen, hvad du føler for dem, når det måske ikke er noget, der falder dig naturligt at udtrykke dig. Gennem åben og ærlig kommunikation er vi i stand til at opleve ubetinget kærlighed, accept og fred i sindet.

Hvordan bruger du olierne? Giv en dråbe af hver af dem i hånden, gnid hænderne mod hinanden, inhalér fra håndfladerne og visualiser samtalen. Hvad vil du sige, og hvordan vil du have, at det skal føles?

Du kan også lave en 10 ml roll-on blanding med 10-15 dråber af hver olie, supplere med fraktioneret kokosolie og bruge den regelmæssigt på dit hjerte og håndled og inhalere, hvis du er en person, for hvem det ikke er så let at udtrykke dine følelser.

2) Kvalitetstid
Hvor mange gange har du ikke scrollet tankeløst på din telefon i dag? (ahem…. hvad laver du nu…?) hahaha

Og hvor mange minutter var du i en rigtig samtale med din partner i dag?

Hvis vi ikke er forsigtige, mister vi virkelig meget værdifuld tid på denne lille skærm.

Mennesker, hvis kærlighedssprog er kvalitetstid, føler sig mest ønskede, når de mennesker, de holder af, ønsker at tilbringe tid sammen med dem. De sætter også stor pris på aktiv lytning, øjenkontakt og fuld tilstedeværelse i denne tid sammen.

Hvis dit kærlighedssprog er kvalitetstid, kan du begynde at føle dig meget fortabt og alene, mens din partner er i samme rum som dig, når du så ikke får den tid med opmærksomhed, som du har brug for for at opleve følelsen af kærlighed. Men det handler ikke kun om din partner – hvor meget tid sætter du af til dig selv, så du virkelig kan gøre de ting, du nyder?

Olietip: Vidste du, at
citron
er den rigtige olie til at støtte her? Hvorfor? Fordi det er olien til fokus!

Citron hjælper dig med at fokusere, forblive engageret, opmærksom og have mental klarhed. Det er præcis sådan, at en person, der elsker kvalitetstid, ville sætte pris på, at du er sammen med ham/hende.

Kom 4-6 dråber citron i diffuseren og se, hvad det gør for dig.

3) Tjenesteydelser
Så det er virkelig et af MINE kærlighedssprog. Jeg kan virkelig smelte internt, når jeg ser, at min partner har vasket vasket tøj eller tømt opvaskemaskinen igen. At shoppe sammen – det er næsten sjovere for mig end en date night (næsten, men date night siger jeg heller ikke nej til).

Er det genkendeligt for dig?

Så kan du også have “tjenende handlinger” som dit kærlighedssprog. Hvis dit kærlighedssprog er serviceydelser, sætter du pris på, når en elsket person gør en ekstra indsats for at gøre dit liv lettere. Det kan være alt fra at bringe dig suppe, når du har det dårligt, eller at overtage en opgave fra dig for at lette din byrde. Og det er vigtigt, at det sker, uden at du behøver at bede om det.
Hvordan ser det så ud med selvkærlighed? For mig betyder det at forberede tingene godt eller gøre dem helt færdige, så jeg ikke senere står med en opgave, som jeg ikke længere har energi til. Et lille eksempel er at rede min seng om morgenen. Jeg gør det med kærlighed og opmærksomhed, og det gør mig glad hver aften, når jeg kan krybe ned i min dejlige seng.

Tip om olie :
Motivate
er en blanding af mynte- og citrusolier, som er udviklet til mennesker, der har brug for både motivation og opmuntring.

Anvend din
Motivate Touch roll on
på dit håndled eller din hals, før du går i gang med dine servicehandlinger, hvad enten det er at hente børnene eller tage fat på bjerget af vasketøj. Disse små handlinger kan gøre en stor forskel for din partner, hvis det er hans eller hendes kærlighedssprog.

Du kan også bruge Motivate-olien meget godt i diffuseren, 4-6 dråber, og duften vil give dig/ham/hende et kærligt skub i den rigtige retning.

4) Gaver
Det er et ret enkelt kærlighedssprog, som også kan gøre mig enormt glad. Grundlæggende føler en person kærlighed, når han eller hun modtager visuelle symboler på kærlighed. Det handler ikke nødvendigvis om en gaves pengeværdi, men om tanken bag gesten. At nogen har tænkt sig godt om og bevidst valgt noget særligt til den pågældende person betyder alverden for dem!

Selvkærlighed i form af gaver kan betyde, at du giver dig selv noget, der hjælper dig med at slappe af og nyde øjeblikket. Du kan f.eks. forkæle dig selv med en dejlig, ny olieblanding til din diffuser, som du tænder for hver aften for at skabe en beroligende atmosfære. Eller du køber en smuk notesbog, hvor du skriver dine tanker og følelser ned, så du bedre kan forstå og værdsætte dig selv. Det handler om at vælge noget, der fremmer dit velbefindende og giver dig en følelse af glæde og påskønnelse.

Tip om olie:
Citrus Bliss
eller Kreativitetens Olie, kan hjælpe dig med din “slumrende” kreativitet eller udtryk.

Hvis du har brug for hjælp til at finde på en gave til en særlig person, kan du åbne din Citrus Bliss, trække vejret og føle dig motiveret og sikker på, at du vil gøre et godt stykke arbejde for at få din særlige person til at føle sig værdsat. Citrus Bliss er en meget dejlig olie at bruge i diffuseren.

5) Fysiske berøringer
Fysiske tegn på hengivenhed, herunder kram, kys, holde i hånden, kramme og seksuel intimitet, er bekræftende for mennesker med dette kærlighedssprog. Fysisk berøring er en stærk følelsesmæssig forbindelse for disse mennesker.

Selvkærlighed i form af fysisk berøring kan betyde, at man forkæler sig selv med en dejlig AromaTouch-massage. Denne type massage kombinerer fordelene ved æteriske olier med kraften i blid berøring, hvilket hjælper med at reducere stress og fremme en dyb følelse af afslapning og velvære. Ved at give dig selv sådan en forkælelsesstund passer du godt på din krop og dit sind og giver dig selv den kærlige opmærksomhed, du fortjener.

Olietip: Der er et par olier, der kan hjælpe med dette kærlighedssprog og i soveværelset Jasmin, Neroli, Rose, den vanvittigt fine blanding
Whisper
eller den næsten magiske Passion er alle olier, der fremmer intimitet og nærhed. Disse olier findes i en praktisk Touch-variant, så du kan bruge og inhalere dem som parfume oftere i løbet af dagen. Eller hvad med en AromaTouch håndmassage til din partner? Her kan du meget vel bruge en af disse olier.


Kanel
er fantastisk til at skabe forbindelse og tillid. Tænk f.eks. på en lækker diffuserblanding i soveværelset eller hvad med en opskrift med chokolade krydret med en dråbe kanel?

Selvpleje – vær venlig mod dig selv!

  • Hvor ofte kritiserer vi ikke den anden, fordi vi føler, at vi mangler noget?
  • Hvornår spørger du først dig selv: “Hvilken god ting har jeg gjort for mig selv i dag?”
  • Kan det være, at dit batteri har været halvtomt i lang tid, og at det er derfor, du er ekstra irritabel og giver udtryk for det over for dine nærmeste?

Det er helt rigtigt, at man skal kunne elske sig selv først for virkelig at kunne elske andre. Det betyder ikke at være arrogant eller narcissistisk, men at være i kontakt med dit eget velbefindende og din egen lykke!

Jeg læste et digt for et par dage siden: at vi i dette liv bærer ansigtet af den person, som vi elskede mest i vores tidligere liv. Wow, det kom til mig i et øjeblik.

Uanset om du tror på det eller ej – næste gang du ser dig i spejlet, så husk dette. Find dig selv smuk! Pas godt på dig selv. Har du været i stand til at genkende dit kærlighedssprog? Hvad kan du også gøre for dig selv, så du øger din selvkærlighed?

Og selvfølgelig har vi også en olie, som kan støtte os alle i dette: Bergamotolie!

Olietip: Som olie for selvaccept kan
Bergamot
være en stor hjælp på din rejse mod selvaccept og større selvkærlighed. Bergamot lindrer følelser af selvdømmelse og lavt selvværd. Bergamot vil hjælpe dig med at lære at elske dig selv betingelsesløst.

  • Tag din bergamotolie og kom 1-2 dråber i hånden, gnid og indånd, eller fortynd med lidt basisolie og massér den over hjertet (pas på, hvis du går i solen, da den er lysfølsom!), og tænk på noget positivt ved dig selv. Bergamot er selvfølgelig også fint i diffusoren.

Prøv at gøre dette til en daglig vane og se, hvordan det ændrer din følelse af dig selv!

Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto