Blog

Aromaterapi graviditet

Aromaterapi under graviditeten

Der findes mange oplysninger på nettet om aromaterapi under graviditeten. Desværre er disse oplysninger dog ikke altid korrekte, hvilket nogle gange kan være meget forvirrende og vildledende. Tanja Daniels og Petra Lomartire er medforfattere til en bog, der snart vil blive udgivet: Naturally Balanced During Pregnancy (Naturligt afbalanceret under graviditeten).

Naturligt afbalanceret under graviditeten

Det er en lille guide med værktøjer til sikker brug af aromaterapi under graviditeten og tiden derefter. Petra og Tanja har omsat deres viden til magt; Petra Lomartire fra Birth and Balance har en praksis for graviditetscoaching og hypnobirthing i Leidschendam. Vores Tanja Daniels rejser rundt i hele Europa og holder foredrag og workshops om aromaterapi. Hun holder disse foredrag og workshops på tysk, hollandsk og engelsk. De deler begge en passion for æteriske olier og deres terapeutiske egenskaber.

Aromaterapi som støtte

Tanja: “De fleste olier kan sikkert bruges som aromaterapi, når de bruges normalt under graviditet og amning. De kan give stor lindring under graviditeten. De kan også være en støtte under og efter fødslen. Nogle olier virker på hormoner og kan have en for stærk virkning. Disse olier anbefales ikke eller bør anvendes med forsigtighed. Det vides endnu ikke for nogle olier, om langvarig brug af moderen påvirker fosteret. Derfor anbefales det ikke at bruge nogle olier, som er for stærke for barnet, under graviditet.”

Lugt, følelse og oplevelse

“Rådet er altid at bruge olier fortyndet med basisolie under graviditeten og altid mærke efter, hvad effekten er. Fordi alle er unikke, er reaktionerne forskellige; det, der er godt for den ene person, har ikke nødvendigvis samme effekt for den anden. Vil du vide, om du har den rigtige olie i hænderne? Lugt til olien, luk øjnene og mærk efter; hvad gør den ved dig, er duften behagelig, har du (behagelige) associationer til den? Aromaterapi skal altid være behagelig og behagelig, især under graviditeten. Derfor er det bedre ikke at arbejde med en olie, som du ikke synes dufter behageligt. På den måde viser din krop tydeligt, hvad der er godt for dig, og hvad der ikke er godt for dig.”

“Alle olier virker også på et følelsesmæssigt og energimæssigt niveau. Pas derfor på med olier, der udløser en bestemt følelse, som du ikke ønsker at blive konfronteret med. Hvis en olie, der anbefales i bogen, har en ubehagelig lugt for dig, er det et tegn på, at denne olie ikke er den rigtige for dig i øjeblikket. Arbejd først med en olie, der er fin for dig. Et stykke tid senere kan du gå tilbage til olien fra bogen, og ofte er du overraskende nok så overraskende, at duften er fin for dig.”

Aromaterapi som afslapning

Petra: “Alle oplever uro og stress i disse travle tider, især som (vordende) mor. Da vedvarende stress bestemt ikke er godt under graviditeten, vil vi gerne inspirere dig til at give dig en praktisk måde at give mere afslapning i dit liv på. Når afslapning og hvile bliver en større prioritet i graviditeten, bliver det også lettere at nyde denne særlige periode bevidst. Er det ikke det, hvad en sund graviditet handler om? Ethvert barn fortjener en bevidst og afslappet ankomst til verden med kærlige og rolige forældre, der tager imod det med kærlighed og ro.”

AromaTouch-teknik®

“For at få din krop hurtigt i en afslappet tilstand anbefaler vi også regelmæssig massage for at få kroppen til at slappe af. For det første er det en gave at bruge lidt tid på ingenting andet og sætte dig selv i første række. For det andet har en massage den fordel, at den motiverer til afslapning. Det fremmer også den sunde funktion af dit immunsystem. Vælg en massageteknik, der er sikker under graviditet, og en massør med erfaring i at massere gravide kvinder. Visse trykpunkter bør nemlig undgås under graviditet.”

“Desuden kan massage også kombineres med brugen af æteriske olier, hvilket yderligere kan øge virkningen af afslapning. AromaTouch Technique® er en sikker og fin teknik, og vi anbefaler den bestemt.”

Hold øje med vores hjemmeside og facebookside for udgivelsesdatoen for bogen Naturally balanced during pregnancy: Aromatherapy and more af Tanja Daniëls og Petra Lomartire. Bogen vil snart kunne bestilles fra vores websted.

Er du inspireret og ønsker at komme i gang med olierne?

 

Petra og Tanja
Varekurv
Luk

Nyhedsbrev fuld af inspiration, olietips og gode tilbud!!!

Top Menu Newsletter Registration DK
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. Ved at surfe på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.
Shop
0 Ønskeliste
0 varer Kurv
Min konto